назад

Допомагай собі – допомагай людям!

SuM 171218 01Хочеш бути обізнаним у правовому полі? Маєш бажання підтримати себе, свою родину, друзів, знайомих в складних життєвих ситуаціях, які потребують правового вирішення? Бажаєш володіти юридичним інструментом знань та навичок? Тоді варто стати членом «Школи волонтерів»!

Стартувала «Школа волонтерів» 4 грудня 2017 року. Саме в той день говорили про актуальність та значимість волонтерського руху, про створення освітньої платформи для небайдужих людей, які шукають самореалізації через допомогу іншим, які хочуть набути нових знань та навичок, ділитись досвідом і бути корисними громаді.

SuM 171218 02

Ініціатива створити «Школу волонтера» належить трьом організаціям – Сумському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, громадській організації «Альянс «Правозахист» та громадській організації «Сумське громадське коло».

SuM 171218 03

У школі запрацює дистанційний пункт вторинної правової допомоги, з особистими прийомами та скайп-консультаціями та організовані тренінги для громадян по усіх правових питаннях.

SuM 171218 04

На разі можна впевнено говорити про успіх та про завершення початкового етапу підготовки волонтерів. Навчають активних громадян досвідчені тренери, пріоритетними напрямками навчання є такі – правова освіта, соціальна підготовка та медіаобізнаність.

SuM 171218 05

SuM 171218 06

Правовим знанням вчать тренери Сумського місцевого центру з надання БВПД спільно з адвокатами, що працюють у системі. Теми, які вже були розкриті, це актуальні питання медичної реформи: права пацієнтів та права лікарів, процесуальний статус потерпілого в кримінальному процесі.

SuM 171218 07