назад

Доступ буковинців до правосуддя спрощено

2017 08 23R1У липні нинішнього року крайовий парламент погодив пропозицію Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області щодо надання матеріальної допомоги для сплати судового збору громадянам, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Для практичної реалізації Програми 17 серпня нинішнього року Чернівецька обласна державна адміністрація видала розпорядження про внесення змін до Порядку використання у 2017 році коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання заходів Обласної комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» на 2016-2018 роки, включивши до пункту про використання коштів надання фінансової допомоги для сплати судового збору громадянам, які отримують безоплатну вторинну правову допомогу.

Нагадаємо, що вищезазначена Програма реалізується з метою посилення адресної матеріальної підтримки, покращення надання соціальних послуг громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах. Основними завданнями цієї Програми є вирішення проблем поліпшення матеріального стану незахищених верств населення області та надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів, ветеранів, чорнобильців, тощо для здійснення їх статутної діяльності.

Так, завдяки внесеним змінам до Програми «Турбота» малозабезпечені особи, які звернулися по допомогу до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, що забезпечують правове обслуговування таких осіб (надання правової інформації, консультацій та роз’яснень; представництво інтересів особи у суді, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення процесуальних документів) матимуть можливість отримати матеріальну допомогу для сплати судового збору за рахунок коштів обласного бюджету.

Ознайомитися з повним текстом розпорядження Чернівецької обласної державної адміністрації від 17 серпня 2017 року № 688-р можна тут.

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).