назад
15.03.17

Доступ до безоплатної правової допомоги громадян, які звертаються до центрів зайнятості

OkM 17 03 15 7 515 березня 2017 року фахівцями Лебединського бюро правової допомоги Сергієм ІВАНОВИМ та Євгенією ЛОГВІНЕНКО взяли участь у семінарі на тему: «Легальна зайнятість» у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості спільно з заступником директора будинку праці Ігорем ЧИГРИНЦЕМ.

Сергій ИВАНОВ розповів присутнім про умови призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника. Він повідомив присутнім: «Якщо інвалідність настала в період проходження строкової військової служби або внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію у особи, яка звернулася за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, то пенсія по інвалідності призначається особі незалежно від наявності страхового стажу. У випадку, коли батьки і чоловік (дружина) померлого, які не були на його утриманні, мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника, якщо втратили джерело засобів до існування».

OkM 17 03 15 7 4

Євгенія ЛОГВІНЕНКО доповнила, що пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається на весь період, протягом якого член сім’ї померлого годувальника вважається непрацездатним, а членам сім’ї, які досягли пенсійного віку – довічно.  Зміна розміру пенсії або припинення її виплати членам сім’ї здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому склалися обставини, що спричинили зміну розміру або припинення виплати пенсії.

Також вони повідомили про функції та завдання Лебединського бюро правової допомоги та проінформували про можливість отримання як первинної, так і вторинної правової допомоги у юридичній площині.

OkM 17 03 15 2   1

Цього ж дня було проведено «вуличне інформування» населення по вулиці Сумській.

 

Лебединське бюро правової допомоги: м. Лебедин, пл. Соборна, 29; т. (05458) 6-60-52.