назад
21.04.16

Доступ до безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад Великописарівщини

160421 31Розвиток системи безоплатної правової допомоги на рівні територіальної громади шляхом співпраці між Охтирським місцевим центром безоплатної вторинної правової допомоги та Великописарівською об’єднаною територіальною громадою стали темою круглого столу «Реформування територіальних органів юстиції. Нові перспективи для громад», який відбувся 13 квітня у Великій Писарівці.

У заході, який  відбувся   з ініціативи місцевого центру, взяли участь директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами  Олена Горбушко, а також представники органів державної влади та місцевого самоврядування Великописарівщини.

У ході зустрічі були обговорені питання надання правової допомоги жителям селища, організації виїзних консультацій для спрощення та розширення доступу до безоплатної правової допомоги соціально вразливим верствам населення та підвищення рівня правової освіти громадян.

Тамара Козир розповіла очільниками громад про діяльність центру, про розвиток системи безоплатної вторинної правової допомоги, про можливість її отримати та про реформування територіальних органів юстиції. Мова йшла також і про конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги. Директор наголосила: «Приємно  зазначити, що матеріали щодо конкурсу на посади бюро правової допомоги розміщені в інформаційних куточках районної ради та адміністрації. Дякуємо за плідну співпрацю! І запрошуємо до участі в конкурсі всіх бажаючих».

 

Після завершення роботи круглого столу Тамара Козир зустрілася із заступником голови Великописарівської районної ради Валентиною Каднічанською, де вчергове обговорили питання щодо приміщення для роботи бюро правової допомоги, яке почне свою роботу вже з 1 липня 2016 року.