назад

Доступ до безоплатної правової допомоги засуджених як складова соціальної реабілітації

20.04.2017 - KVI 1Одним із напрямів роботи центрів правової допомоги у Житомирській області є розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги особам, які засуджені до покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі. Тому, 31 березня в  Коростенській виправній колонії № 71 фахівці Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги прочитали лекцію на тему: «Захист прав засуджених» та здійснили особистий прийом засуджених.

Директор місцевого центру Сергій Орлюк проінформував про права, гарантовані Конституцією України, Кримінально-виконавчим кодексом, основні напрями реформи кримінально-виконавчої системи.

Інтегратор місцевого центру Оксана Сергієнко довела до відома присутніх інформацію щодо надання правових послуг, спрямованих на забезпечення реалізації прав і свобод людини, захисту цих прав і свобод, їх відновлення у разі порушення. Також роз’яснила державні гарантії, що полягають у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Згодом детальніше зупинилася на діяльності системи БПД, порядку та підставах отримання вторинної правової допомоги та зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

20.04.2017 - KVI 2

Після лекції фахівці Коростенського місцевого центру провели особистий прийом засуджених, яким було надано консультації та рекомендації для вирішення їхніх проблем.

З метою запобігання злочинності та повторному вчиненню правопорушень, фахівці Любарського та Попільнянського бюро правової допомоги протягом місяця проводили інформаційно-просвітницькі лекції для засуджених на тему: «Реалізація і захист прав людини» у Любарському та Попільнянському районних секторах з питань пробації у Житомирській області.

20.04.2017 - KVI 4

У ході зустрічі представники бюро говорили про причини підліткової злочинності та шляхи їх подолання. Ознайомили неповнолітніх із правовими наслідками, які чекають на них у випадку скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. Особливу увагу молодих правопорушників зосередили на важливості усвідомлення ними правових та соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації. Говорили й про корисне дозвілля підлітків, яке сприяє усуненню причин їхньої кримінальної поведінки. По закінченню лекцій фахівці бюро традиційно надавали консультації.

На базі Бердичівського районного відділу з питань пробації управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області вже другий місяць діє дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Прийом ведеться в перший вівторок місяця з 09:00 до 12:00.

20.04.2017 - KVI 3

4 квітня інтегратор Бердичівського місцевого центру Ольга Сікорська та начальник відділу представництва Андрій Архіпов вкотре консультували засуджених громадян, зокрема з питань отримання кредитів на ремонт житла та оздоровлення дітей.

18 квітня начальник Черняхівського бюро правової допомоги Дарина Павлова провела виїзний прийом громадян та інформаційний семінар у Черняхівському районному відділі з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України на тему: «Доступ до безоплатної правової допомоги для засуджених як складова соціальної реабілітації». Під час прийому засудженим роз’яснили питання соціального забезпечення та трудового права.

20.04.2017 - KVI 5

Довідково:
Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
знаходиться за адресою: м. Бердичів, вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42.
Коростенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Коростень, вул. Сосновського, 28-г, тел.: (04142) 5-09-45,49.
Любарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Попільнянське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Попільня, вул. Горького. 6А, тел.:(04137) 2-51-04
Черняхівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою:  смт Черняхів, вул. Шевченка, 4, тел.:(04134) 4-82-38