назад

Нюанси пенсійного законодавства і не тільки обговорили фахівці Синельниківського бюро правової допомоги

unnamed 7711 квітня 2017 року фахівці Синельниківського бюро правової допомоги провели семінар з аспектів надання первинної та вторинної правової допомоги громадянам для працівників Синельниківського міськрайонного управління Пенсійного фонду.

Керівник бюро Микола Черваньов у ході семінару розповів про роботу системи надання безоплатної правової допомоги в Україні. А також окреслив мету та місії цієї цільової й соціально спрямованої програми уряду, основна з яких – забезпечити рівний доступ до правосуддя та справедливості всім верствам населення, незалежно від статків та соціальної приналежності.

Працівників управління також проінформували про мережу пунктів доступу до безоплатної правової допомоги на Дніпропетровщині, одним з яких є Синельниківське бюро правової допомоги, детально роз’яснили як і кому саме надається первинна і вторинна правова допомога.

Пенсійне законодавство містить свої “підводні камені” тож багато уваги на семінарі було приділено проблемним питання пенсійного законодавства. Зокрема, мова йде про пільгове обчислення страхового стажу для осіб, які працювали в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі, зарахування стажу за період участі в АТО в трикратному розмірі, пенсії за віком на пільгових умовах на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці та інше.

Під час зустрічі відбулось жваве обговорення проблемних питань з якими до місцевих центрів звертаються мешканці, присутні поділились досвідом з їх вирішення та виявлення законодавчих “прогалин”. Окрім того, на семінарі було досягнуто домовленостей щодо оперативного обміну інформацією в частині нововведень у сфері пенсійного забезпечення та у разі потреби перенаправлення клієнтів до бюро для забезпечення їх всебічною кваліфікованою правовою допомогою.

Нагадуємо, що Синельниківське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Синельникове, вул. Богми, 4-а. Контактні телефони: (05636) 4-14-35, (095) 502-83-30.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел. (056) 742-82-30, (099) 232-77-89.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України). 

{gallery}news/2017/04/12{/gallery}