назад

Доступ людей з проблемами зору до правової допомоги

hust inval    Стати ближчими до проблем людей з обмеженим або втраченим зором, максимально забезпечити їм доступ до безоплатної вторинної правової допомоги – такою була мета робочої зустрічі начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Віталії Молнар та начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Мирослави Скляр Хустського місцевого центру з головою правління Хустської територіальної первинної організації Українського товариства сліпих Наталією Росоха.

     За словами Наталії Росохи, на території Хустського, Виноградівського, Рахівського та Тячівського районів, до входять до юрисдикції Хустського місцевого центру, проживає 320 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Надання первинної правової допомоги вдається вирішувати спільними зусиллями товариства та управлінь охорони здоров’я, соціального захисту населення, Пенсійного Фонду тощо.

    Однак турбота про інвалідів передбачає не тільки їх соціальний, а й правовий захист. Адже людині, яка має поганий зір, важко ознайомитись з діючим законодавством, у проблему перетворюється збір необхідних довідок і навіть поставити свій підпис є серйозною проблемою, оскільки незрячий повинен знати, під чим, власне, підписується. А як інвалідам по зору доводити факт порушення своїх прав у суді? Тому створення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги наразі є дуже важливим, оскільки люди даної категорії отримали реальний шанс для вирішення своїх проблем скористатися послугою адвоката, роботу якого оплатить держава.


hust inval