назад
29.07.15

Звернення адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, до директора Координаційного центру з приводу оплати праці та подання звітності за надання БВПД

 СнимокВсеукраїнська громадська організація «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу»  звернулася до директора Координаційного центру з надання правової допомоги з проханням переглянути та збільшити розмір оплати праці адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, зменшити обсяги звітності та врегулювати строки перевірки звітності, яка подається адвокатами.

Нижче приводимо повний текст звернення.

 Шановний Андрію Володимировичу!

Всеукраїнська громадська організація «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», основною метою якої є захист та сприяння якнайповнішій реалізації професійних прав адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, та гарантій їх професійної діяльності, а також сприяє збільшенню довіри до професії адвоката та зростанню її авторитету у суспільстві та державі, звертається до Вас з проханням переглянути та збільшити розмір оплати праці адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, зменшити обсяги звітності та врегулювати строки перевірки звітності, яка подається адвокатами.

Адвокати, які надають безоплатну правову допомогу, своєю роботою виконують  важливу суспільну функцію, що полягає в захисті прав, свобод та законних інтересів громадян.

На даний час проблема прав людини набула глобального значення. Дотримання прав і свобод людини стало символом справедливості. В Україні право на захист є конституційним принципом. Конкретно конституційний статус адвокатури визначено у ст. 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Для забезпечення права на захист від обвинувачення та надання правової допомоги при вирішенні справ у судах та інших державних органах в Україні діє адвокатура». Тобто, адвокати своєю діяльністю сприяють утвердженню правової держави.

Головним фактором, що спонукає людину до праці, є потреба в одержанні коштів для задоволення своїх матеріальних та духовних потреб. Мотиваційний аспект адвокатської діяльності відіграє важливу роль у забезпеченні ефективного захисту, зацікавленості адвокатів у результатах їх діяльності.

Тому питання, пов’язані із оплатою праці адвокатів, є дуже важливими та потребують перегляду у бік їх збільшення.

Обсяги звітності, які подають адвокати треба поступово зменшувати, розуміючи, що державні кошти вимагають суворого контролю за доцільністю їх використання, а прагнення переробити різні прояви бюрократизму також вічне, просимо спробувати переглянути та за можливості удосконалити та спростити звітність адвокатів за надану правову допомогу, зробити її більш ефективною, вільною від недоліків.
 
З повагою

Заступник голови правління                                                   Старовойтова М.В.

Переглянути оригінал листа-звернення ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу»

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter