назад

Дотримання прав вразливих груп населення в діяльності правоохоронних органів

1111111103 квітня 2017 pоку директор Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Ігор Микитин взяв участь у круглому столі на тему: «Дотримання прав вразливих груп населення в діяльності правоохоронних органів».

Учасники круглого столу обговорили питання взаємодії правових інститутів області з метою посилення захисту прав вразливих груп населення на регіональному рівні.

Так, Злата Швець (Експертний Центр з прав людини) презентувала результати дослідження «Дотримання прав вразливих груп населення у діяльності правоохоронних органів».

Віктор Чупров (Експертний центр з прав людини) розглянув питання запровадження незалежних регіональних механізмів захисту прав вразливих груп населення; успішні приклади протидії регіональних команд порушенням прав вразливих груп населення та взаємодію регіональних команд із державними правозахисними інститутами.

З доповіддю на тему «Основні порушення прав вразливих груп Львівської області» виступила адвокат Валерія Коломієць.

Ігор Микитин зазначив, що під час роботи круглого столу розглядалось питання порушення прав громадян, волю яких було обмежено правоохоронними органами. Йшлося про моральне і фізичне насильство щодо затриманих та осіб, що перебувають під вартою, а також про причини та наслідки порушень прав наркозалежних осіб та працівників комерційного сексу з боку працівників правоохоронних органів. Розглядались також чинники запобігання та протидії цим порушенням.

Також Ігор Микитин звернув увагу на порушення термінів повідомлення про затримання правоохоронними органами, а відповідно, як наслідок, невчасне прибуття адвокатів для їх захисту.

Організатори круглого столу: проектний менеджер Експертного центру з прав людини Віктор Чупров, начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України В’ячеслав Свірець, регіональний представник Управління забезпечення прав людини Національної поліції України у Львівській області Оксана Санагурська та адвокат, координатор Львівської регіональної команди Валерія Коломієць.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх.
Тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).