назад
23.01.18

Другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД у Волинській області, буде проведений повторно

konkurs povtor VolynВідповідно до наказу Міністерства юстиції України від 22 січня 2018 року № 164/7, у Волинській області буде повторно проведено другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (індивідуальні співбесіди конкурсної комісії з адвокатами).

Підставою для такого рішення стало подання Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерству юстиції України щодо повторного проведення другого етапу конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, у зв’язку з порушенням конкурсною комісією обов’язкових умов проведення конкурсу – відкритості і прозорості – шляхом недопущення спостерігача до участі у її засіданні. 

Відповідно до абзацу другого пункту 6, абзацу четвертого пункту 8 та пункту 19 Порядку i умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року № 1362 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2017 року № 575):

– обов’язковими умовами проведення конкурсу є відкритiсть та прозорiсть;
– пiд час проведення конкурсу можуть бути присутнi спостерiгачi.

Водночас, за необґрунтованим рішенням конкурсної комісії, до участі у її засідання під час другого етапу проведення конкурсу не був допущений як спостерігач представник Координаційного центру з надання правової допомоги.

Згідно зі згаданим наказом Мін’юсту, другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, проводиться повторно у період з 29 січня по 1 лютого 2018 року. Відповідно, наказом внесено зміни до Плану-графіку проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (затвердженого наказом Мін’юсту від 13 листопада 2017 року № 4300/7) у частині проведення другого етапу конкурсу у Волинській області.

Головному територіальному управлінню юстиції у Волинській області та Координаційному центру з надання правової допомоги доручено забезпечити інформування адвокатів, які брали участь у другому етапі конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області у період з 09 по 12 січня 2018 року, про повторне його проведення з 29 січня по 01 лютого 2018 року.

До уваги адвокатів, які брали участь у другому етапі конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області!

У зв’язку з повторним проведенням другого етапу конкурсу впродовж 29 січня – 1 лютого 2018 року (конкретні дата, час і місце проведення будуть повідомлені кожному адвокатові додатково) Вам необхідно повторно пройти індивідуальні співбесіди з конкурсною комісією. Під час співбесіди адвокати оцінюватимуться за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

УВАГА! Під час проходження співбесіди із конкурсною комісією адвокати мають пред’явити оригінали паспорта та свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Адвокати, які успішно пройдуть конкурс, залучатимуться для надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.
_________________________________________

Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений постановою КМУ від 28.12.2011 № 1362 (у редакції постанови КМУ від 09.08 2017 № 575).

Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджені постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Наказ Мін’юсту від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Наказ Мін’юсту від 22.01.2018 № 164/7 «Про повторне проведення другого етапу конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області».

Порядок оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений наказом Мін’юсту від 13.11.2017 № 3552/5.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter