назад
23.01.18

Фахівці юстиції та безоплатної правової допомоги надали адресну правову допомогу людям із вадами зору

23.01.2017 1

23 січня начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Олександр Сільніцький та начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь відвідали Вінницьке навчально-виробниче підприємство Українського товариства сліпих. Мета візиту – надання адресної безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення.

 

Дане підприємство спеціалізується на виготовлені електронасосів, електрокип’ятильників, ТЕН для електроплиток, електросушарок для взуття і т.д.. Воно забезпечує робочими місцями більше 200 людей, що мають I та II групу інвалідності по зору. Саме з даною категорією працівників і зустрілися фахівці.

Під час зустрічі, Олександр Сільніцький розповів про систему безоплатної правової допомоги, як скористатися її послугами і куди слід звертатися. Також, зазначив, що за необхідності фахівці системи безоплатної допомоги можуть виїжджати додому до клієнтів та надавати необхідні правові консультації і роз’яснення.23.01.2017 2

Юрій Круголь ознайомив присутніх з правопросвітницьким проектом «Я маю право!». Його мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Громадян не лише інформують про їхні права, а й навчають, як ці права захищати.

Під час заходу працівникам підприємства було надано більше 10 правових консультації. Найбільше громадян цікавили питання з сімейного, спадкового та трудового законодавства.

Спільне надання адресної безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення на І півріччя 2018 року передбачене графіком, що розроблений з метою виконання пункту 26 Плану заходів з реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», затвердженого наказом Міністерства юстиції України №3743/7 від 09.10.2017 року.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106