назад
30.11.16

Диканське бюро продовжує правопросвітництво

291116stilduk

29 листопада 2016 року начальник відділу «Диканське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Олійник взяв участь у семінарі для учителів правознавства та історії, що відбувся на базі Великобудищанської загальноосвітньої школи IIII ступенів. Учителі обмінювалися досвідом викладання, позакласної та позашкільної роботи, організації правової освіти в навчальних закладах, а також обговорювали результати проведення районного етапу Всеукраїнських олімпіад з історії і правознавства.

Начальник відділу розповів присутнім про конституційне право на безоплатну правову допомогу, порядок його реалізації та систему безоплатної правової допомоги в Україні. Також присутнім було цікаво почути про роботу Диканського бюро правової допомоги, його функції, завдання та спектр послуг, які можуть отримати люди.

Також цього дня головний спеціаліст Диканського бюро правової допомоги Людмила Маценко взяла участь у роботі круглого столу, який було організовано на базі Диканського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Захід було проведено для осіб, які мають інвалідність.

Під час роботи круглого столу було обговорено основні проблеми, котрі виникають під час отримання інвалідами різноманітних соціальних послуг. Представники державних органів роз’яснили інвалідам, які послуги і в яких державних органах вони можуть їх отримати.

Головний спеціаліст бюро пояснила особам з фізичними вадами, що вони  мають право на безоплатну як первинну так і вторинну правову допомогу, а також розповіла про алгоритм отримання цієї допомоги.