назад

Робоча зустріч з адвокатами системи БВПД

advokat

29 листопада 2016 року у Другому полтавському місцевому центрі з надання БВПД відбулась планова робоча зустріч з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

В ході зустрічі начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юлія Пирлик надала роз’яснення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 №465  «Питання  оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу». Особливу увагу приділено наданню БВПД у цивільному провадженні, оформленню акта надання безоплатної вторинної правової допомоги та відшкодуванню витрат у разі використання власного та громадського транспорту.

Також, адвокатів ознайомлено зі змінами внесеними до статті 257-1 Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України. Обговорено процедуру реєстрації актів цивільного стану для осіб, що проживають на тимчасово окупованій території України. 

Подальше проведення робочих зустрічей для обміну досвідом та обговорення проблемних питань є необхідною складовою для покращення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги.