назад

20161130 100912Впродовж 2016 року органами юстиції та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги активно проводилися заходи, спрямовані на надання якісної безоплатної правової допомоги, запровадження новітніх форм та методів діяльності у цьому напрямку, забезпечення продуктивної роботи осіб, що надають таку допомогу.

Саме тому, з метою обговорення зазначеної співпраці, 30 листопада поточного року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павло Наливайко прийняв участь у засіданні колегії Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області.

111

Структура системи БВПД в Запорізькій області:

Регіональний центр (01.01.2013):

– Захист у кримінальних провадженнях

– Доступ до правової допомоги для затриманих

– Доступ для засуджених (з листопада 2014 року).

4 місцевих центри (01.07.2015):

– Представництво інтересів незахищених категорій громадян в суді у цивільних та адміністративних справах:

малозабезпечені;

інваліди;

учасники бойових дій (у тому числі АТО);

діти-сироти

– Надання юридичних консультацій

– Мобільні консультаційні пункти (з жовтня 2015 року).

17 бюро правовой допомоги (з вересня 2016 року).

Тема заходу «Результати конструктивної співпраці систем органів юстиції та безоплатної правової допомоги у напрямку ефективної взаємодії з правового інформування населення та підвищення кваліфікації суб’єктів надання безоплатної первинної правової допомоги у Запорізькій області» повністю розкрила суть зустрічі.20161130 101642

Голова колегії, начальник ГТУЮ у Запорізькій області Андрій Данов ознайомив присутніх з напрямами інформаційної підтримки у впровадженні реформ Міністерства юстиції України у Запорізькій області стосовно організації надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Інформацію щодо спільної реалізації Європейської моделі захисту прав громадян Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області надав Павло Наливайко. Під час презентації «Розвиток системи надання безоплатної правової допомоги. Результати роботи» директор РЦ підбив підсумки першого року успішного співробітництва центрів з надання БВПД з органами юстиції.

Сергій Нікітенко, заступник начальника ГТУЮ з питань державної реєстрації –начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області доповів щодо ролі Управління державної реєстрації Запорізької області у становленні системи безоплатної правової допомоги.

20161130 112318Інтеграцію у сучасний соціум спільних питань органів юстиції та установ БПД через призму місцевих засобів масової інформації було висвітлено головним спеціалістом зв’язків з громадськістю ГТУЮ у Запорізькій області Олександрою Богачовою.

Після обговорення головних питань було розглянуто пропозиції щодо запровадження новітніх форм співпраці та розширення співробітництва, перспективи його розвитку у Запорізькій області у напрямках взаємодії Регіонального, місцевих центрів, правової допомоги та органів юстиції Запорізької області, інформування населення щодо доступу до Електронних сервісів Мін’юсту та пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, підвищення кваліфікації суб’єктів надання безоплатної первинної правової допомоги.