назад

Директор Координаційного центру Олексій Бонюк здійснив робочий візит у Львів

KC konferencia2З робочим візитом 23 квітня до Львова завітав директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк. Візит включав у себе багато напрямків та цілей. Очільник системи БПД зустрівся з командою Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Львівщини, де розповів про ключові акценти та здобутки системи поточного року.

Як відзначив Олексій Бонюк, зараз такий етап в країні, що потрібно суспільству доносити: система безоплатної правової допомоги – це не просто юридичний сервіс, адже важливо щоб громадяни були більш спроможними у реалізації свої прав.

Також він відмітив важливість таких сервісів, як правопросвітництво та надання правової допомоги юристами Центрів. «Це важливий сервіс для наших громадян і для держави в цілому», – наголосив директор Координаційного центру.

KC RC

Під час зустрічі фахівці Центрів обговорили з директором Координаційного центру низку позитивних та проблемних питань, що виникають в поточній роботі. Серед команди системи БПД Львівщини була також присутня сімейна радниця Надія Філінська-Іваньо.

KC RC6

Львів – одне з 5 міст, у якому реалізується пілотний проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Олексій Бонюк взяв участь у розширеній робочій нараді керівництва Регіонального та місцевих центрів, представників медіації, ювенальної прокуратури, пробації, обласної соціальної служби у справах сім’ї, дітей та молоді, адвокатів системи БПД.

KC RC4

Учасники наради обговорили механізми реалізації Програми, а також доцільність розширення проекту не лише на досудовому, а й судовому етапі кримінального провадження.

«Ми бачимо велику перспективу у цьому проекті, оскільки майбутнє – за відновними практиками», – резюмував Олексій Бонюк, підкресливши важливість інструментів відновного правосуддя для України.

Ефективне управління земельними ресурсами як передумова економічного зростання України – такою була ключова тема обговорення Міжнародної практичної конференції у Львові за участі директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка.

«Система безоплатної правової допомоги покликана підвищити правову обізнаність громадян, в тому числі із земельних питань», – зазначив Олексій Бонюк.

KC konferencia4

Директор Координаційного центру з надання правової допомоги презентував учасникам конференції результати програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами”, в рамках якої система БПД у трьох пілотних областях Миколаївська, Київська та Львівська проводили тренінги, виїзні консультування громадян із земельних питань у віддалених населених пунктах області.

KC konferencia2

Також Олексій Бонюк розповів про плани, а саме розвиток тренінгів семінарів, вебінарів для посилення у всеукраїнському масштабі мережі радників із земельних питань.

У Міжнародній конференції взяли участь представники програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» Світового банку, Міністерства юстиції України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Львівської обласної державної адміністрації, а також міжнародних та вітчизняних експертів у сфері земельних відносин.

Ще одним плідним моментом нинішнього візиту Олексія Бонюка була зустріч з представниками адвокатського середовища у Львівському правовому клубі PRAVOKATOR. Під час зустрічі підписали Угоду про партнерство з Радою адвокатів Львівської області. Учасники обговорювали співпрацю з адвокатами Львівщини, зокрема щодо долучення до проекту “Центр громадського правосуддя”.

KC PRAVOKATOR

KC RC pravokator2

Олексій Бонюк вважає, що створення Центру громадського правосуддя – один із напрямків розвитку громадянського суспільства. Система БПД має залишитися незалежною від будь яких впливів, в тому числі і від політичних.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).