назад

Захищаємо права дітей разом!

Chop 1   У вівторок, 23 квітня, заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко провела робочу зустріч з представниками Управління соцзахисту населення та Служби у справах дітей Чопської міської ради, під час якої було обговорено питання захисту прав дітей та інформування батьків щодо пільг на навчання та розвиток дитини, допомогу на догляд за важкохворими дітьми тощо. У рамках заходу фахівці провели прийом громадян.

    Лариса Фучко поінформувала учасників зустрічі про реалізацію інформаційної кампанії «Відповідальне батьківство», метою якої є те, щоб українські діти стали більш захищеними, а батьки – відповідальними.
    Зокрема, фахівець розповіла про те, як отримати допомогу батькам, які доглядають за важкохворою дитиною. Держава надає щомісячну грошову допомогу на дітей, які хворіють на тяжкі хвороби та на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, паліативної допомоги. Розмір допомоги становить прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Щоб отримати допомогу, слід подати до органу соцзахисту:
    заяву про призначення допомоги,
   паспорт або інший документ, що посвідчує особу,
  документ, що підтверджує повноваження опікуна, піклувальника, прийомних батьків, батьків-вихователів,
   свідоцтво про народження дитини,
    довідку про захворювання дитини, видану лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу.
     Допомога призначається з дня звернення до органу соціального захисту населення.
    Цього ж дня, з метою інформування про доступ до безоплатної правової допомоги та ініціативу Уряду «Відповідальне батьківство», Л.Фучко зустрілася з активом Оноківської сільської ради. Фахівець поінформувала працівників сільради про те, як місцевим мешканцям отримати безоплатну правову допомогу, та куди звертатися. Також йшлося про консолідацію зусиль задля забезпечення захисту прав дітей та інформування батьків про права та пільги, передбачені державою.
    Л.Фучко також надала інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу та буклети – пам’ятки для батьків «Відповідальне батьківство» для поширення серед мешканців села.
    За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).