назад
24.04.19

«Безпечне довкілля – право кожного»: правилам безпеки на природі навчали молодь Кіровоградщини

01З метою поглиблення знань підлітків про безпечне довкілля, уникнення ризиків небезпеки, забруднення навколишнього середовища та притягнення до відповідальності, фахівці та фахівчині Олександрійського місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги, провели 10 правопросвітницьких заходів для школярів та студентів Кіровоградщини на тему «Безпечне довкілля – право кожного».
 «Природа – це весь навколишній світ, що нас оточує, тому важливо не забруднювати та не наносити їй шкоди. Перебуваючи на відпочинку у лісі, заборонено розводити багаття, випалювати траву, звалювати та спалювати сміття, а також заїжджати на територію лісу транспортними засобами. Варто пам’ятати, що за порушення правил поведінки на природі може наступати адміністративна, кримінальна або цивільно-правова відповідальність в залежності від скоєного правопорушення», – наголосила Анна Лунга-Лягуша, заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання БВПД.
 
02
 
Фахівці місцевого центру та бюро правової допомоги детально роз’яснили підліткам про відповідальність, яка настає відповідно до закону за:
– спричинення пожежі через необережне поводження з вогнем,
– викидання сміття та засмічення лісів відходами,
– випалювання трави та опалого листя,
– незаконний вилов риби та грубі порушення правил рибальства,
– збирання та збут рослин занесених до «Червоної книги»,
– незаконно вирубане чи пошкоджене дерево.
Також нагадали учасникам освітнього процесу, що в разі порушення своїх прав можна звернутись до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.