назад

Директор місцевого центру взяв участь у моніторингу реалізації нового Кримінально-процесуального кодексу України

IMG 20161025 14182625 жовтня 2016 року директор Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анатолій Єрмоленко взяв участь у презентації результатів моніторингу Кримінального процесуального кодексу України, який проводився в судах м. Києва.

Захід відвідали адвокати, які безпосередньо надають безоплатну вторинну правову допомогу в кримінальних провадженнях, працівники регіональних центрів, що мають свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, представники міжнародних організацій.
Присутнім розповіли про проведений пілотний проект «Моніторинг реалізації нового Кримінального процесуального кодексу України», що проходив за ініціативи Уповноваженого з прав людини та підтримки Ради Європи в рамках проекту «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», а також Програми реформування кримінального судочинства та боротьби з корупцією в Україні Департаменту юстиції США та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні. Учасників заходу ознайомили з методикою моніторингу, особливостями методів збору інформації та презентували основні результати моніторингу.
На завершення заходу велось обговорення результатів моніторингу та причин, що лежать в основі недоліків, виявлених в результаті моніторингу. Висновком якого є те, що на сьогодні повнота, об’єктивність, всебічність, тривалість судового розгляду залежить переважно від правозастосовної практики, а саме реалізації усіма учасниками кримінального провадження їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків, передбачених КПК.