назад

14666207 540124806178480 4812081934283571372 n

27 жовтня в Регіональному центрі з надання безоплатної правової допомоги у Тернопільські області відбулась робоча зустріч з представниками Івано-Франківського відділення моніторингової місії ОБСЄ.

В зустрічі взяли участь директор Регіонального центру Ірина Хондогій та начальник відділу забезпечення якості та підвищення кваліфікації адвокатів Віталій Сольський, а також представники моніторингової місії ОБСЄ Андреас Сампсон (Данія) та Лєшек Кочік (Польща).

Представники моніторингової місії ОБСЄ розповіли, що основним завданням Івано-Франківського відділення моніторингової місії ОБСЄ є моніторинг ситуації в регіоні з врахуванням впливу подій на Сході України. Зокрема, підвищений інтерес моніторингова місія приділяє вирішенням соціальних питань внутрішньо-переміщених осіб, дотриманню прав учасників АТО, поліцейській і судовій  реформам та їх впливу на суспільство.

Ірина Хондогій розповіла про ситуацію з доступом до правової допомоги внутрішньо-переміщених осіб та учасників АТО, про питання, з якими найчастіше звертаються вказані категорії осіб для отримання правової допомоги.

Представників моніторингової місії ОБСЄ цікавило питання впливу запровадженої в Україні судової реформи на дотримання прав людини, проблеми доступу до правосуддя, своєчасності розгляду справ тощо.

Окрім того, гості виявили бажання взяти участь як спостерігачі в запланованих круглих столах та інших заходах, на яких будуть обговорюватися проблеми захисту прав внутрішньо-переміщених осіб та учасників АТО та які будуть проводитися за сприяння Регіонального центру. Відвідування у майбутньому один із місцевих центрів та бюро правової допомоги в Тернопільській області  також одне із намічених цілей Андреаса Сампсона та Лєшека Кочіка.

Учасники робочої зустрічі відмітили важливість та необхідність подальшої співпраці.