назад
26.09.16

Директор Регіонального центру відвідав Знам’янське та Світловодське бюро правової допомоги

IMG 20160923 13030323 вересня 2016 року з метою активізації надання безоплатної первинної правової допомоги, директор Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області Леонід Кропліс завітав до Знам’янського та Світловодського бюро правової допомоги.  
Метою візиту було ознайомлення з роботою новостворених бюро та станом матеріально-технічного забезпечення відповідних приміщень.
Під час відвідування Знам’янського бюро правової допомоги Леонід Кропліс провів особистий прийом громадян.
Директор Регіонального центру надав присутнім роз яснення щодо порядку отримання земельної ділянки учасникам АТО для ведення особистого селянського господарства, щодо вирішення питання судового спору з комерційним банком про сплату боргу, розповів про пільги при працевлаштуванні учасників АТО та торкнувся інших соціальних питань.
З моменту відкриття бюро правової допомоги, в м. Знам’янка до фахівців звернулося 114 громадян, в Світловодську – 117. Мешканці потребували отримання консультацій та роз’яснень з питань соціального забезпечення, земельних питань, питань трудового та сімейного права. Це приклад реального досвіду реалізації плану розширення мережі точок активного поширення правової інформації та доступу до правової допомоги на рівні територіальних громад.
 
Світловодськ
 
Нагадаємо, що з 1 вересня по всій території України розпочали свою роботу понад 400 бюро правової допомоги. У бюро мешканці місцевих громад можуть отримати безкоштовні консультації з правових питань, скористатися електронними сервісами Мін’юсту, а також отримати доступ до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів у суді) у разі такої потреби.
Адреси бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання БВПД:
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, буд. 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, буд. 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, буд. 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А