назад

Директор Регіонального центру взяла участь у тренінгу «Корупція та боротьба з нею: регіональний розріз»

SuR 180320 01З корупцією можливо  боротися  використовуючи  різні  заходи: суто репресивні або превентивні, але жоден з них  не  буде  успішним,  якщо  під  час їх реалізації  буде відсутня підтримка з боку суспільства.  Досвід багатьох  країн  свідчить  про   те,   що   активність   громадян, зацікавлених  у   подоланні   корупції,  є  головною  передумовою її протидії.

Саме тому участь громадськості  в  заходах  щодо запобігання корупції є запорукою успішної антикорупційної політики. 19-20 березня запрошені фахівці Українського представництва міжнародної антикорупційної організації Transparency International провели дводенний тренінг в Сумах «Корупція та боротьба з нею: регіональний розріз», до якого долучилася й директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко. До участі в заході були запрошені представники регіональних громадських організацій різного профілю, громадські активісти та всі бажаючі, яким цікава тема боротьби корупції на місцевому рівні.

SuR 180320 02Практики з успішним досвідом проведення антикорупційних кампаній в регіонах розповіли присутнім, як запобігти вчиненню корупційних діянь на місцевому рівні та як знайти підтримку в інших громадських та міжнародних організаціях. Зокрема, під час тренінгу розглянули такі питання:

• Вартість корупції в регіональному розрізі: економічний та соціальний аспекти;

• Правові інструменти боротьби з корупцією: практичні аспекти;

• Роль громадянського суспільства у боротьбі проти корупції: як запобігти вчиненню корупційних діянь;

• Корупція на місцевому рівні: моніторинг розподілу бюджетних коштів та моніторинг виконання проведених робіт;

• Антикорупційні коаліції: як отримати допомогу на регіональному рівні від міжнародних та неурядових громадських організацій.

SuR 180320 03

SuR 180320 04Цікавою та плідною стала також робота учасників тренінгу в міні-групах. Слід зазначити, що захід здійснено Transparency International Україна завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!».

SuR 180320 05(На фото директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко разом з партнерами Центру – Наталією Єсіною, представницею громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в м. Суми, та Аліною Куровою, старшим інспектором з особливих доручень УЗПЛ НПУ).

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.