назад

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин провів зустріч із Міністром юстиції Китайської Народної Республіки У Айін

DSC 1Сьогодні, 1 листопада, в рамках візиту делегації Міністерства юстиції Китайської Народної Республіки до Львова, відбулася зустріч директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігора Микитина з Міністром юстиції КНР У Айін у Другому львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зі сторони Міністерства юстиції КНР на заході також були присутні: Директор Департаменту регулювання роботи адвокатів і нотаріальної діяльності Чжоу Юаньшен, Інспектор Департаменту внутрішньої співпраці Кан И, Заступник керівника Канцелярії Лю Е, Директор Департаменту юстиції провінції Юньнань Шан Сяоюнь, Співробітник Департаменту внутрішнього співробітництва Чен Цзиньцзин, а також Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей, Радник посольства КНР в Україні Чжен Вей, Аташе посольства КНР в Україні Чжен Хао; з української сторони: начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, директор Другого львівського місцевого центру з надання БВПД Олег Данько, а також адвокат, що має успішну практику захисту прав громадян Надія Маріловцева.

DSC 2

У ході зустрічі гості ознайомились з роботою місцевого центру та поспілкувались з персоналом. Також, представники іноземної делегації оглянули виставку проектів архітектурних композицій художника Ярослава Климовського, присвячених пам’яті героїв Небесної сотні, яка експонується у приміщенні Центру.

DSC 5

«Україна сьогодні відзначає дві дати: День проголошення Західноукраїнської Народної Республіки та Поминальний День», – звернувся директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин до очільника Мін’юсту КНР У Айін.

Ігор Микитин презентував китайській делегації місію, цінності та завдання системи безоплатної правової допомоги в Україні. «Місія системи БПД – це захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот», – підкреслив він.

DSC 3

Делегацію ознайомлено з основними кроками розвитку системи безоплатної правової допомоги. «Загалом, у нас відсутня культура вирішення громадянами своїх питань у правовий спосіб, саме тому підвищення їх правової обізнаності через правопросвітництво є нашим ключовим завданням», – зазначив Ігор Микитин. Також він розповів про відкриття 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги по всій країні та 400 бюро правової допомоги як точок доступу до безоплатної правової допомоги у кожному районі та малому місті.
«З 45 млн населення України – 8 млн є клієнтами системи безоплатної правової допомоги», – зазначив Ігор Микитин.

При цьому директор Регіонального центру наголосив, що основними цінностями системи безоплатної правової допомоги є повага до гідності та прав людини, довіра і партнерство, а також незалежність, прозорість та інноваційність. «Міністерство юстиції не втручається у роботу системи БПД, а система, у свою чергу, не втручається в роботу адвокатів».

Окремо під час презентації приділено увагу роботі Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області. «У 50-ти відсотків випадків всіх судових справ, адвокатами системи БПД доведено, що людина є невинуватою. В середньому за рік Центр видає понад 3 тисячі доручень адвокатам», – відзначив директор Регіонального центру.

У свою чергу, Міністр КНР У Айін поцікавилась, як відбувається співпраця системи БПД з адвокатами.

DSC 4
Директор регіонального центру з надання БВПД Ігор Микитин подякував вельмишановному Міністру юстиції Китайської Народної Республіки У Айін та високим гостям за візит та увагу до актуальних питань, пов’язаних, як із напрямами діяльності Центрів з надання безоплатної правової допомоги на Львівщині, так і в Україні в цілому.