назад

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги як надія на справедливість для дітей-сиріт та дітей з обмеженими можливостями

01.11.2016 - ditu sirotu 1Діти-сироти, діти-інваліди та діти, позбавлені батьківських прав як ніхто потребує уваги, розуміння, моральної та матеріальної підтримки, обізнаності в правовому аспекті. Велика надія на справедливість лягає на плечі вихователів чи опікунів та працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. А тому, 27 жовтня фахівці Коростенського місцевого центру з надання БВПД спільно з головним спеціалістом Хорошівського бюро правової допомоги Альоною Чижевською прочитали лекцію на тему: «Доступ до безоплатної правової допомоги» у Новоборівському дитячому будинку-інтернаті.

У будинку-інтернаті проживають лише дівчата – 83-и дитини з усієї України, більшість з них із обмеженими можливостями. З Житомирської області  лише 8, чимало з Луганської, Донецької, Хмельницької областей.

Інтегратор місцевого центру Оксана Сергієнко розповіла дітям та працівника установи про роботу Коростенського місцевого центру, звернула увагу на переваги безоплатної вторинної правової допомоги. Також роз’яснила процедуру прийняття звернення від громадян та документи, які потрібні для отримання вторинної правової допомоги.

01.11.2016 - ditu sirotu 2

Альона Чижевська довела до відома присутніх інформацію про створення бюро правової допомоги та роздала інформаційно-роз’яснювальні матеріали у вигляді буклетів. Наприкінці лекції кожного, хто цього потребував, проконсультували з особистих питань.