назад

До співпраці з фахівцями системи безоплатної правової допомоги у Кельменецькому районі долучились представники служб та установ, які опікуються правами та соціальним захистом дітей

201 11 01K31 жовтня 2016 року представники Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели робочі перемовини з представниками служб та установ, які опікуються правами та соціальним захистом дітей у Кельменецькому районі.

Участь у зустрічі взяли директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Усатий, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги зазначеного центру Юлія Олійник, начальник служби у справах дітей Кельменецької районної державної адміністрації Інна Комерзан та директор Кельменецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Попович.

Під час зустрічі її учасники приділили основну увагу обговоренню питання надання безоплатної правової допомоги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги зі сторони. Так, про те які гарантії надає держава таким особам, які способи реалізації права на безоплатну правову допомогу існують сьогодні, як захистити це право та куди звернутися для отримання безоплатних правових послуг йшлося під час робочої зустрічі.

Детальніше про забезпечення, реалізацію та захист прав соціально вразливих категорій осіб, зокрема за допомогою інституцій системи безоплатної правової допомоги, розповів присутнім Ігор Усатий. Це стосувалось того, як організована робота центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, який порядок розгляду звернення громадян про надання безоплатної правової допомоги, послуг, які надаються в рамках цієї системи, залучення до надання правової допомоги адвокатів та конкретних позитивних результатів роботи системи.

Учасники перемовин з цікавістю сприйняли озвучену інформацію, активно обговорили питання практичної реалізації вищезазначеного права, та висловили згоду розпочати і в подальшому продовжити співпрацю з фахівцями системи безоплатної правової допомоги у Кельменецькому районі.