назад

14947460 542510315939929 8312447116322593752 n

З метою забезпечення рівного доступу громадян до правосуддя, посилення правової спроможності представників соціально вразливих груп населення, територіальних громад та спільнот, Чортківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводиться робота, спрямована на пошук можливої співпраці з іншими провайдерами надання безоплатної правової допомоги. Одним з таких провайдерів є найбільша асоціація правозахисних організацій України – “Українська Гельсінська спілка з прав людини”, що надає безоплатну правову допомогу через мережу громадських приймалень у всіх регіонах країни.

Так, 13 та 26 жовтня 2016 року в Чортківському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся прийом громадян Чортківського, Заліщицького та Борщівського районів, який спільно провели юрист громадської приймальні «Української Гельсінської спілки з прав людини» Петро Люпа, директор Чортківського місцевого центру Марія Гамбаль та головний спеціаліст відділу представництва Таїсія Рубаняк. Консультування громадян стосувалося питань земельного, житлового та спадкового права, а також права соціального забезпечення.

Надалі юрист Петро Люпа представлятиме у суді інтереси одиноких людей похилого віку, пенсія яких перевищує прожитковий мінімум для непрацездатних осіб та учасників бойових дій, – якщо вони звертатимуться із питаннями, що не стосуються їх соціального захисту відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. Він також захищатиме інтереси громадян, які не належать до категорії суб’єктів, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу (згідно із ст. 14 Закону), буде допомагати їм у складенні процесуальних документів для суду.

14962809 542530002604627 294140725907117153 n

Вироблення та впровадження ефективного механізму співпраці та об’єднання зусиль провайдерів надання безоплатної правової допомоги щодо захисту прав та свобод громадян позитивно відображається на якості правових послуг, що надаються на безоплатній основі для захисту інтересів соціально незахищених верств населення та громади в цілому. Тож, працівники Чортківського місцевого центру домовилися із Петром Люпою про подальшу співпрацю у вигляді виїзних прийомів громадян в межах Тернопільської області, проведення семінарів, круглих столів в навчальних закладах та постійні спільні прийоми на базі місцевого центру.

Водночас повідомляємо, що прийом громадян представником громадської приймальні “Української Гельсінської спілки з прав людини” в Тернопільській області Петром Люпою спільно із працівниками Чортківського місцевого центру проводиться кожного другого четверга місяця на базі Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чортків, вул. Шевченка, 54, тел.: (03552) 2-09-50.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.