назад

Директор Регіонального центру з надання БВПД та начальник ГТУЮ Житомирської області консультували громадян в Брусилівському, Радомишльському, та Коростишівському бюро правової допомоги

2017-05-30 09.50.2830 травня в рамках початкової реалізації Всеукраїнського проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» та з метою вивчення правових потреб територіальних громад директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда спільно з начальником Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександром Грабаром консультували громадян в Брусилівському, Радомишльському, та Коростишівському бюро правової допомоги.

Під час візиту до смт. Брусилів керівники обласних структур здійснили зустріч з першим замом голови Брусилівської районної державної адміністрації Олександром Ненюком, на якій узгодили питання спільної співпраці, та обговорили актуальні питання діяльності громади Брусилова в розрізі надання безоплатної правової допомоги громадянам та діяльності органів юстиції.

Також під час перебування на Брусилівщині було проведено зустріч з головою Брусилівської об’єднаної територіальної громади Володимиром Габенцем, щодо взаємодії з питань вирішення питання правового забезпечення жителів громади та доступу до правосуддя.

Перед початком прийому в Радомишському бюро правової допомоги проведено прес-конференцію на тему «Я маю право!». В ході якої присутніх було поінформовано про: підготовку реалізації Всеукраїнського проекту «Я маю право» у Житомирській області, показники діяльності системи безоплатної правової допомоги в Житомирській області та безпосередньо Радомишльського бюро правової допомоги. Доповідачі наголосили на необхідності тісної співпраці між органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями та установами для надання своєчасної та якісної правової допомоги мешканцям району.

У заході взяли участь представники Радомишльської РДА, Радомишльської райради, Радомишльської міської ради та представники сільських рад.

Не оминули увагою і проблемні питання, які виникають у процесі роботи та питання налагодженості співпраці з Коростишівською територіальною громадою.

Під час прийому в усіх бюро громадяни отримали фахові консультації, які стосувалися здійснення нотаріальних дій, державної реєстрації актів цивільного стану, державної виконавчої служби, а також питань щодо сімейного, житлового, земельного та адміністративного права.

Особливу увагу під час консультування Олександр Гербеда та Олександр Грабар приділили алгоритму вирішення соціальних питань внутрішньо переміщених осіб. Загалом до Брусилівського, Радомишльського та Коростишівського бюро правової допомоги за юридичними консультаціями звернулося більше 20 громадян.

Фото з заходу можна переглянути тут