назад

Життя з ВІЛ: ваші питання – наші відповіді

20170530 111733Лише у минулому році в Україні за даними Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України був зареєстрований 15 245 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 2 592 дитини до 14 років). Всього c 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 295 603 нових випадки ВІЛ-інфекції, за цей час від СНІДу померло 41 115 осіб. Найбільш уражені ВІЛ-інфекцією регіони – це Дніпропетровська, Донецька, Київська, Миколаївська та Одеська області. На привеликий жаль, Запорізька область не остання у цьому списку…

       30 травня поточного року співробітники Регіонального та Першого запорізького місцевого центрів з надання20170530 111836 безоплатної вторинної правової допомоги провели інформаційне заняття для представників Благодійної організації «Мережа 100 % життя. Запоріжжя». Окрім начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру, практикуючого адвоката Олени Усової, начальника відділу представництва Саміра Дадашева та головного спеціаліста відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Світлани Колеснікової з Першого запорізького МЦ, участь у заході прийняла адвокат, яка надає безоплатну вторинну правову допомогу, є головою правозахисної громадської організації «Егіда-Запоріжжя» Антоніна Шостак.

     20170530 114350Питання, що було розглянуто під час інформаційного заняття стосувалися здебільшого питань законодавства в сфері ВІЛ/СНІД, а саме чинних нормативно-правових документів, які регулюють юридичні питання, пов’язані з епідемією ВІЛ/СНІД в Україні, регулювання проблем, пов’язаних з ВІЛ/СНІД в кримінальному законодавстві України. Також було розглянуто питання щодо прав людей, які живуть з ВІЛ на отримання медичної допомоги в Україні та трудові права ВІЛ-інфікованих осіб. Не обійшлося і без питання щодо можливості всиновлення дітей людьми, що живуть з ВІЛ.

    Усіх учасників заходу було проінформовано щодо видів безоплатної правової допомоги, можливості отримання безоплатної первинної правової допомоги, категорій осіб, які мають право на БВПД, контактів Регіонального та місцевих центрів та бюро правової допомоги.

За безоплатною правовою допомогою, роз’ясненнями чинного законодавства та правовими консультаціями звертайтеся

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

– Адреса: проспект Соборний, 77, 8 поверх, м. Запоріжжя

– Телефон: (061) 224-44-50

– Електронна адреса:  office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

Перший запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

– Адреса: проспект Соборний, 77, 2 поверх, м. Запоріжжя

– Телефон: (061) 764-60-77

– Електронна адреса: zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.zp.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103