назад

Дискримінація жінок на ринку праці

OkM 180228 0228 лютого уЛебединській міськрайонній філії Сумського обласного центру зайнятостіголовним спеціалістом Лебединського бюро правової допомоги Євгенією Логвіненко проведено семінар серед осіб, які стоять на обліку, на тему: “Жінка на ринку праці”.

Україна приєдналася до низки конвенцій та договорів, які усувають дискримінацію жінки: Конвенція про ліквідацію усіх форм дискримінації щодо жінок, Конвенція про рівне винагородження чоловіків і жінок за працю рівної цінності, Конвенція про охорону материнства, Конвенція про рівне ставлення й рівні можливості для трудящих чоловіків і жінок: трудящі із сімейними обов’язками.

OkM 180228 05
Стаття 24 Конституції України та стаття 2-1 ч. 1 Кодексу законів про працю гарантують свободу від всіх форм дискримінації, у тому числі й за ознакою статі. Крім того, Україною ратифіковані міжнародні угоди, які стосуються заборони та викорінення дискримінації у різних сферах суспільного життя.
Фахівець звернула увагу на те, що відповідно до Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (ратифікована Україною 12 березня 1981 року), це означає будь-які відмінності, виключення чи обмеження за ознакою статі, спрямовані на ослаблення чи зведення нанівець визнання, користування або здійснення жінками, незалежно від їх сімейного стану, на основі рівноправності чоловіків і жінок, прав людини та основних свобод у політичній, економічній, соціальній, культурній, громадській або будь-якій іншій галузі.

«На жаль, і сьогодні деякі роботодавці в оголошеннях про наявність вакантної посади підкреслюють бажану стать працівника та вимагають під час співбесід інформацію про сімейні обставини, яку згодом використовують для відмови в роботі. Вимоги щодо віку та зовнішності теж можуть стати перепоною, навіть якщо жінки повністю відповідають посаді з професійної погляду. Багато жінок їдуть за кордон в пошуках кращих економічних можливостей. Такий вибір наражає їх на небезпеку бути втягненими в комерційну секс-індустрію або в інші форми примусової праці», – додала Євгенія  Логвіненко.
Також вона розповіла і про інші поширені форм дискримінації, із якими жінки стикаються вже на робочому місці: відмова в наданні відпусток у зв’язку з вагітністю і пологами, чи для догляду за дітьми, виплата гарантованих державою коштів, обмеження можливостей професійного зростання, сексуальні домагання.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800, смт Велика Писарівка вул. Ярослава Мудрого, 1. тел. (05457) 5-15-20, 5-18-77

Лебединське бюро правової допомоги –
42200, м. Лебедин , пл. Соборна, 29. тел. (05445) 2-14-12, (05445) 2-14-15

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600, м. Тростянець, вул. Л. Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52, (05458) 6-62-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, у межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.