назад

20170910 151026-1Фемінізм (англ. Feminism) — низка рухів та ідеологій, які поділяють одну спільну мету: визначення, встановлення і досягнення рівних політичних, економічних, культурних, особистих та соціальних прав для жінок.

       Феміністські рухи виступали та продовжують виступати за права жінок, у тому числі за право на голос, займання державних посад, працю, отримання справедливої заробітної плати або рівної оплати праці, володіння власністю, отримання освіти, укладання договорів, рівні права у шлюбі та декретну відпустку. Послідовниці фемінізму також займаються сприянням фізичній недоторканості і цілісності та захистом жінок і дівчат від зґвалтування, сексуальних домагань, та насильства в сім’ї.

       З метою обговорення теми: «Чому фемінізм важливий для мене кожного дня», побудови діалогу між різними поколіннями феміністок з залученням їх досвіду, 10 вересня поточного року відбулася дискусія Fem Talks в межах проекту «365 днів на фемінізм».  

     20170910 153115  У заході прийняли участь жінки й чоловіки, що підтримують феміністський рух у Запоріжжі, представники Всеукраїнської мережі захисту ЛГБТ «Інсайт», громадської організації «Ґендер», фахівці з питань гендерно-чутливої журналістики та сексизму в медіа, активісти всесвітнього руху Amnesty International, журналісти місцевих засобів інформації та городяни, що небайдужі до цієї теми. Від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях участь у дискусії взяла Олена Качура, начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації у Запорізькій області.

       Учасники заходу говорити про свій феміністський досвід та історію боротьби за свої права, обговорювали бачення один одного щодо ґендерних процесів, які відбуваються в Запоріжжі, висловлювали свої думки та відкривали почуття, які пов’язані з проблематикою цього питання та дотриманням рівноправ’я.20170910 164752

       Громадські активістки Богдана Стельмах та Наталя Лобач провели надзвичайно цікавий екскурс в історію, навели беззаперечні факти того, як творилася жіноча історія часів Козаччини та часів Дніпробуду.

       Наприкінці заходу представниця Регіонального центру поінформувала присутніх щодо можливості отримання кваліфікованої безоплатної правової допомоги у місцевих центрах з надання БВПД та бюро правової допомоги у Запоріжжі та області. Також з представниками громадської організації та Всеукраїнської мережі захисту було домовлено про проведення правопросвітницьких заходів для активістів зазначених організацій.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8 поверх

Донецька область:

м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а

ел.адреса:  office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

  • Перший запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги      

м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 2-й поверх

  • Другий запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги      

м. Запоріжжя, майдан Профспілок, буд. 5

  • Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, буд. 99

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  

м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, буд. 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

  • Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

м. Маріуполь, пр. Нахімова буд. 82

  • Краматорськи місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20

Єдиний телефонний номер системи

безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103