назад

Дистанційні консультативні пункти на минулому тижні працювали для мешканців Бобровицького, Прилуцького та Борзнянського районів

P8051346З 01 по 05 серпня 2016 року, з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги населення та згідно графіку роботи дистанційних консультативних пунктів, працівниками Ніжинського місцевого центру з надання БВПД було здійснено виїзні прийоми громадян Бобровицького, Прилуцького та Борзнянського районів.

04 серпня 2016 року у приміщенні Бобровицького районного центру зайнятості з 10:00 до 12:00 ( за адресою: м.Бобровиця, вул.Незалежності, 48) начальником відділу представництва Ніжинського МЦ Оленою Сербін забезпечено роботу дистанційного консультаційного пункту. За правовою допомогою звернулося 2 особи, яким надано юридичну консультацію з цивільного права та права соціального забезпечення. Після прийому громадян Оленою Сербін була проведена робоча зустріч із директором Бобровицького районного центру зайнятості Валерієм Байдюком. В ході зустрічі були обговорені питання щодо забезпечення та розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям м. Бобровиці та Бобровицького району, окреслені перспективи взаємодії та співпраці між Бобровицьким районним центром зайнятості та Бобровицьким бюро правової допомоги, починаючи з 01 вересня 2016 року. Під час спілкування начальником відділу представництва Ніжинського МЦ також повідомила про новації у сфері реєстрації громадських формувань: відтепер, функції з прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань будуть здійснювати місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, як фронт-офіси. На завершення візиту, з метою поширення інформації щодо реалізації права на безоплатну правову допомогу, працівниками центру було проведено вуличне інформування громадян (одна особа отримала правову консультацію з питань трудового права), а також розміщено на стенді інформацію про можливість отримання безоплатної правової допомоги із зазначенням контактного телефону та адресою розміщення місцевого центру.
Начальником відділу правової інформації та консультації Ніжинського МЦ з надання БВПД Олександром Старчаком 04 серпня 2016 року у приміщенні колишнього Прилуцького міськрайонного управління юстиції (за адресою м.Прилуки, вул.Пушкіна, б.73) було здійснено прийом громадян. За отриманням юридичної консультації звернулося 3 особи. Працівником центру прийнято 2 звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також надана консультація з питань соціального забезпечення.
05 серпня 2016 року Олександром Старчаком проведено робочу зустріч з в.о. голови Борзнянської РДА Віктором Бондаренком, в ході якої були накреслені подальші кроки тісної співпраці між місцевим центром та Борзнянською районною державною адміністрацією в частині спрощення доступу до безоплатної правової допомоги жителів даного району. Особлива увага була приділена обговоренню плану заходів щодо відкриття Борзнянського бюро правової допомоги, інформування населення та подальшій співпраці для забезпечення доступу громадян віддалених населених пунктів до безоплатної правової допомоги. Також у приміщенні Борзнянської районної державної адміністрації в.о. голови Борзнянської РДА Віктором Бондаренком та начальником відділу правової інформації та консультації Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Олександром Старчаком проведено спільний прийом громадян. За отриманням консультації звернулося 2 особи: прийнято одне звернення щодо надання БВПД та надано консультацію стосовно питання соціального забезпечення.
Нагадаємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 09:00 до 18:00 за адресою: м. Ніжин, вул.Богуна, 8 (3-й поверх) або зателефонувати тел.: (04631) 2-40-05. Також, можна цілодобово та безкоштовно у межах України отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.P8041334P8041335