назад

Знайомство з працівниками бюро правової допомоги

OkM 2016 08 08 01Депутати Тростянецької районної ради познайомилися з працівниками бюро правової допомоги.

На початку засідання сесії Тростянецької районної ради з інформацією виступила директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир. Вона представила депутатам Тростянецької районної ради працівників бюро правової допомоги, яке відкриється з 1 вересня поточного року та розширить межі доступу до безоплатної правової допомоги. Цієї ж дати в Україні буде відкрито понад 400 бюро правової допомоги у структурі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у районах та містах обласного значення у всіх регіонах України.  

Основними завданнями бюро є: правопросвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної та забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Кожен, хто звернеться до бюро, отримає юридичні консультації, зможе скористатися електронними сервісами Мін’юсту та, за потреби, фахівці бюро допоможуть отримати адвокатські послуги для здійснення представництва інтересів у суді.

Серед іншого Тамара Козир розповіла про основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Акцентувала увагу, що Охтирський місцевий центр з надання БВПД відтепер наділений повноваженнями, які стосуються прийому заяв громадян щодо реєстрації громадських організацій та видачі відповідних свідоцтв. Центри діють як «фронт-офіси», а реєстрація громадських організацій відбувається у Головному територіальному управлінні юстиції Сумської області.

Цього ж дня укладено Меморандум про співпрацю з Тростянецьким районним центром зайнятості та досягнуто домовленість про проведення спільного заходу з учасниками АТО.

 OkM 2016 08 08 02