назад

Захист прав затриманих забезпечує на Одещині Регіональний центр з надання БВПД спільно з Національною поліцією

memorandum s poliziejuЗ метою забезпечення прав затриманих Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги почав співпрацю з підрозділом забезпечення прав людини територіальних органів Національної поліції (далі -Підрозділ). 

З цією метою 28 липня 2016 директор центру провела робочу зустріч із старшим інспектором з особливих питань уповноважених по забезпеченню  прав людини Національної поліції України в м. Одесі Чеботенком С.

Підрозділ здійснює організаційне та методичне забезпечення роботи органу поліції з питань дотримання прав затриманих і взятих під варту осіб під час їх тримання в ізоляторах тимчасового тримання та конвоювання, контролює роботу зазначених установ та конвойних підрозділів.

Під час робочої зустрічі обговорили питання здійснення контролю за роботою підрозділів органу поліції з питань дотримання прав і законних інтересів осіб, затриманих за підозрою в учиненні кримінальних правопорушень, осіб, стосовно яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, та засуджених осіб, їх доставляння під час досудового слідства, проведення з ними слідчих дій, розгляду справ у судах, забезпечення виконання постанов суду про адміністративний арешт. У майбутньому планується укладення Меморандуму щодо співпраці між організаціями у частині проведення сумісних нарад Регіонального центру з представниками Національної поліції, а також організацію навчання співпрацівників райвідділів поліції щодо дотримання прав затриманих і взятих під варту осіб.