назад

Дистанційні пункти консультування запрацювали у центрах надання адмінпослуг

New 1    У середу, 23 листопада, працівники Ужгородського МЦ з надання БВПД – директор Михайло Давиденко, начальники відділів Вікторія Чепка та Володимир Мацо – провели перший виїзний прийом громадян у дистанційному пункті доступу на базі новоствореного офісу адміністративних послуг Невицької сільської ради.

    На прийом до фахівців звернулися три місцеві мешканки. Двоє з них потребували роз’яснень щодо процедури звернення до суду з позовом про визнання права власності у порядку спадкування, а також щодо виділення в натурі частки у спадковому майні. Інша громадянка звернулася з питанням щодо порядку приватизації землі сільськогосподарського призначення, а також щодо подальшого її відчуження. Усім їм було надано фахові правові консультації з порушених питань.
    Зважаючи на те, одна з жінок має середньомісячний сукупний дохід сім’ї нижчий від суми прожиткового мінімуму, а інша – є інвалідом, і отримує пенсію у розмірі, меншому від двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, обидві підпадають під дію ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». З огляду на це, фахівці поінформували їх про порядок звернення до місцевого центру та надали перелік документів для реалізації ними свого права на безоплатні послуги адвоката.
    Також 22 листопада розпочав роботу дистанційний пункт у центрі надання адміністративних послуг Іршавської райдержадміністрації. У відкритті взяли участь керівник центру Наталія Кузьма та начальник Іршавського бюро правової допомоги Роман Мешко. Цього дня за правовою допомогою звернулися громадяни з такими питаннями: реєстрація права власності на житловий будинок, приватизація землі, внесення змін до статуту громадської організації та ін. Усім громадянам були надані кваліфіковані консультації.

iRS

New 1