назад
15.08.16

Дистанційний пункт консультування продовжує свою роботу у Кіровоградському обласному госпіталі для інвалідів війни

7899 серпня 2016 року в приміщенні Кіровоградського обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни відбулосьвиїзне консультування громадян, які перебувають на лікуванні.
Людей, які перебувають на лікуванні у цьому медичному закладі, консультували фахівці Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Тетяна Батранюк, директор центру, Станіслав Березніченко, заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами, Тетяна Тур, в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, а також Ганна Колєва, керівник Громадської організації “Центр медико-психологічної реабілітації “КОМ-ПАС”.
Тетяна Батранюк нагадала присутнім про те, що з 1 липня 2015 року розпочав свою роботу Кіровоградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який обслуговує мешканців Кіровоградського, Новгородківського, Новомиргородського, Компаніївського та Устинівського районів, уточнивши, які послуги можна отримати, звернувшись до центру. Зокрема, це такі види правових послуг, як захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру, а також консультації з тих чи інших правових питань.
Станіслав Березніченко більш детально розповів про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до чинного законодавства. Зокрема, це малозабезпечені особи, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, ветерани війни (у тому числі учасники АТО), реабілітовані особи та особи, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги у примусовому порядку та інші. Також він розповів про порядок звернення до місцевого центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
Тетяна Тур  звернула увагу присутніх на те, що з 1 вересня 2016 року на Кіровоградщині запрацюють 18 бюро правової допомоги, які надаватимуть первинну правову допомогу усім громадянам України, іноземцям, особам без громадянства, у тому числі біженцям чи особам, які потребують додаткового захисту. Ця допомога полягатиме у наданні правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання особі допомоги в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги, медіації, електронних сервісів Міністерства юстиції України. Тож таку можливість отримають мешканці навіть найбільш віддалених громад області. Із 1 вересня бюро правової допомоги запрацюють у м. Долинській, смт. Устинівці, смт. Новгородці, м. Новомиргороді, смт. Компаніївці, м. Бобринці, м. Гайвороні, м. Малій Висці, м. Новоукраїнці, м. Ульяновці, смт. Вільшанці, смт . Добровеличківці, смт. Новоархангельську, м. Світловодську, м. Знам’янці, смт. Олександрівці, смт. Онуфріївці, смт. Петровому.
Заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Станіслав Березніченко надав консультації громадянам, які перебувають на лікуванні у госпіталі, з тих питань, які їх хвилювали.
Найбільше присутніх цікавили питання, які стосуються отримання земельних ділянок, механізму дій у разі відмови у їх наданні, права пільгового проїзду у міському та міжміському транспорті, способів вирішення конфліктних питань з деякими перевізниками, які відмовляють у користуванні даним видом пільг, а також питання, що належать до сфери сімейних правовідносин.
Наступна робота виїзного дистанційного пункту відбудеться за попередньою домовленістю з керівництвом госпіталю.
Нагадуємо, що у Кіровоградській області здійснюється робота низки мобільних консультаційних пунктів з надання правової допомоги. Із детальними графіками їх роботи та місцями проведення можна ознайомитись

987