назад

Дистанційний пункт консультування, робочі зустрічі: як працює бюро правової допомоги у Млинові

gol

Основні завдання новостворених бюро правової допомоги – проведення правопросвітницької роботи серед населення, надання правових консультацій та забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для соціально вразливих категорій громадян.

Саме для досягнення цих цілей працівники Млинівського бюро правової допомоги провели ряд комунікативних заходів на території Демидівського та Млинівського районів. 

Для обговорення співпраці з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям Демидівщини головний спеціаліст бюро Олександр Войцеховський провів зустріч з суддівським корпусом та працівниками Демидівського районного суду. Як зазначили учасники зустрічі, наявність у справі адвоката значно полегшує і пришвидшує розгляд справ. Разом з тим, проблемним питанням є непоінформованість жителів сільської місцевості про можливість скористатися безоплатною адвокатською правовою допомогою. Тому робота для поінформованості мешканців Рівненщини про їхнє право на безоплатну правову допомогу залишатиметься пріоритетною.

1

Окрім того, керівник Млинівського бюро правової допомоги Віталій Синицький провів робочу зустріч із керівником служби у справах дітей Демидівської райдержадміністрації. під час спілкування начальник бюро акцентував увагу на тому, що право на адвоката за кошт держави мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах або постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Механізми реалізації права на таку допомогу стали предметом обговорення під час цієї зустрічі.

Також у приміщенні Демидівської централізованої районної бібліотеки відкрили дистанційний пункт консультування. Працівники також провели виїзні прийоми у Вербенській сільській раді Демидівського району та Владиславівській раді Млинівського району. Традиційно жителі села цікавилися питаннями відсудження аліментів, спадкування нерухомості, пенсійного забезпечення, отримання земельної ділянки тощо. Мешканці громад Млинівщини та Демидівщини можуть бути впевнені: кожен із них зможе отримати фахову правову допомогу вже сьогодні.

2

Довідково. Млинівське бюро правової допомоги працює з понеділка до п’ятниці за адресою смт. Млинів, вул. Поліщука, 18, тел.: (03659) 6-50-75; (068) 371-11-42, (099) 168-51-93.