назад
13.10.16

Міністр юстиції консультував громадян у Хмільницькому бюро правової допомоги

DSCF3466Учора, 12 жовтня 2016 року, Міністр юстиції України Павло Петренко відвідав Вінничину, де ознайомився з роботою бюро правової допомоги у місті Хмільник та провів прийом громадян. Разом із Міністром бюро відвідали й заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Світлана Маліновська.

 

«Це невеличкий районний центр з населенням трохи більше 25 тисяч. Саме на такі містечка було спрямоване розширення нашої системи безоплатної правової допомоги у вересні, аби жителі всіх куточків країни отримали доступ до правового правової допомоги», – зазначив Міністр юстиції.

DSCF3451

Павло Петренко разом із Мирославом Лаврінком провели особистий прийом громадян, надавши правові консультації клієнтам бюро. Громадян, зокрема, цікавили питання, які стосувалися правового захисту учасників АТО та їх родин, земельного, житлового та спадкового права тощо.

«Менш ніж за півтора місяці роботи Хмільницького бюро правової допомоги за консультацією та захистом сюди звернулися майже 250 громадян. Загалом в Україні діє близько 550 точок доступу до безоплатної правової допомоги, куди звернулися вже понад 200 тисяч українців», – наголосив очільник Мін’юсту.

DSCF3470

Під час перебування у Хмільнику Міністр юстиції поспілкувався з місцевими ЗМІ, окремо зупинившись на важливості ролі новостворених бюро правової допомоги у житті громади: «бюро – це соціальний проект, який дає можливість вперше в історії України реально виконати обов’язок держави із захисту прав людини незалежно від її матеріального стану. Багато питань, з якими звертаються люди, не вимагають адвокатського захисту чи адвокатської роботи. Громадянам потрібно лише підказати, що і як робити, надати консультацію. Однак раніше вони не мали до кого звернутися», – пояснив Павло Петренко.

IMG 4810

У цих бюро, як нагадав Міністр юстиції, кожен може отримати юридичну консультацію та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції. Крім того, клієнти матимуть змогу через бюро отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це буде необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Нагадаємо, що переглянути адреси усіх центрів та бюро правової допомоги в регіонах України можна тут.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube           Google Google+  тTwitter