назад

Ефективна робота з бюро правової допомоги на Прикарпатті продовжується

1З метою здійснення моніторингу інформаційної присутності системи безоплатної правової допомоги у засобах масової комунікації 25 жовтня головний спеціаліст відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Наталія Шотурма завітала до Рогатинського та Бурштинського бюро правової допомоги.

Задля пошуку нових форм висвітлення роботи бюро у правопросвітницькій діяльності Наталія Шотурма ознайомилася та проаналізувала роботу Рогатинського та Бурштиського бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Впродовж 2018 року з Рогатинським бюро правової допомоги діють меморандуми про співпрацю районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості, центральною районною бібліотекою, районним сектором філії державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області, редакцією газети «Голос Опілля», Вербилівською, Васючинською, Воскресинцівською та Явченською сільськими радами. На території обслуговування бюро проводилася спільна робота з такими партнерами, як: управління праці та соціального захисту, відділом обслуговування громадян Галицького об’єднаного управління Пенсійного фонду України, Рогатинською районною державною адміністрацією, громадською організацією «НОВИЙ ЧАС», районний військовим комісаріатом, бібліотекою, навчальними закладами, сільськими радами. На сьогодні здійснюється тісна співпраця в рамках підписаного меморандуму з редакцією газети «Голос Опілля», де Рогатинське бюро правової допомоги щомісячно публікується. Також розміщується правові консультації на веб-сайті Рогатинської РДА.

2

Згідно плану роботи Бурштинського бюро правової допомоги регулярно проводяться робочі зустрічі з учнями та вчителями шкіл, студентами вузів та профтехучилищ; навчальні та просвітницькі заходи для населення; робочі зустрічі з ВПО та учасниками АТО; забезпечено проведення роз’яснювальної роботи в центрі пробації з питань реалізації і захисту прав людини; проводиться консультування жителів сільської місцевості з метою запобігання порушення їх прав, гарантованих Конституцією України та законами у різних сферах життя. Крім того, працівниками бюро правової допомоги здійснюються публікації у місцевій газеті «Бурштинський вісник» та на офіційному веб-сайті Бурштинської міської ради. Загальна кількість публікацій з початку року ‒ 21 одиниця.

3

3.1

Наталія Шотурма наголосила на покращенні роботу щодо змісту написання новин для фейсбук-сторінок центрів, прес-релізів. Важливо дотримуватись структури тексту, який має складатися із заголовку, ліду (врізу), основної частини тексту та висновків. Основна вимога – орієнтація на клієнта. Також при підготовці інформаційних матеріалів з метою висвітлення заходів, організованих та проведених працівниками місцевих центрів або за їх участі, основний акцент необхідно ставити саме на наданні БПД, приділяти належну увагу повноті викладу матеріалу. Вона зазначила про важливість реалізації всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО», який здійснюється Міністерством юстиції України та Координаційним центром з надання правової допомоги.

4


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги  (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)