назад

Екскурсія до Охтирського центру правової допомоги у рамках проекту «Правова орбіта»

OkM 17 05 31 excursion 131 травня до Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) у рамках проекту «Правова орбіта» завітали вихованці Охтирського МЦПО – МАН з метою ознайомлення порядку надання консультування громадян та процедури створення молодіжної організації.

Екскурс по центру проводила головний спеціаліст із правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Марина Лапоног для учнів гуртка «Правознавство», що діє під керівництвом викладачів: Богдана Саєнка та Галини Альжинської.

OkM 17 05 31 excursion 2

Вихованці Охтирського МЦПО – МАН отримали можливість бути присутніми під час надання правової консультації клієнтам центру та ознайомилися зі зразками документів для оформлення первинної та вторинної правової допомоги. Також Марина Лапоног  розповіла що таке молодіжна громадська організація відповідно до ст.2 Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації», це об’єднання громадян віком від 14 до 35 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, духовних та інших спільних інтересів. Вона повідомила: «Молодіжні та дитячі організації утворюються і діють на засадах добровольності, рівноправності їх членів, законності та гласності. Засновниками можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства, що перебувають на законних підставах на території  держави та досягли 14-річного віку. Щодо індивідуальних членів, то віковий ценз нижче – від 6 – до 10 років, але вступ неповнолітніх віком до 10 років здійснюється за згодою батьків, або осіб, які їх замінюють».

На завершальному етапі екскурсії, кожному роздано буклет: «Процедура отримання біометричного закордонного паспорту», розроблений працівниками Охтирського МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13 т. (05446) 4-22-23.