назад

Екскурсія у Сумському місцевому центрі для студентів Сумського Національного аграрного університету

SUM 2017 02 28 lekciya 128 лютого працівники Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели лекцію-екскурсію  для студентів Сумського Національного аграрного університету.

 

У своєму виступі Наталія ШЕСТЕРНІНА, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами з надання первинної правової допомоги, ознайомила майбутніх юристів зі структурою системи надання вторинної правової допомоги в державі та області, нормативно-правовою базою, яка регламентує діяльність системи правової допомоги населенню.

SUM 2017 02 28 lekciya 4

 

До уваги студентів була представлена інформація щодо основних напрямків діяльності Сумського місцевого центру, про роль та місце адвокатів в системі безоплатної правової допомоги, систему управління якістю та досягнуті результати роботи.

SUM 2017 02 28 lekciya 2

Також до уваги майбутніх юристів була представлена інформація щодо пріоритетних завдань з подальшого розвитку системи надання правової допомоги в державі.

SUM 2017 02 28 lekciya 3

Під кінець лекції студенти мали можливість задати доповідачу питання, які, зокрема, стосувалися діяльності до працівників центрів з надання БВПД та критеріїв кадрового відбору працівників для бюро правової допомоги.

Директор Сумського місцевого центру Валентина ТРОШЕЧКО привітала студентів та запросила на практику: «Будь-яка  робота вимагає від свого виконавця  певного рівня професійних знань. Однак, щодо роботи юриста, слід сказати, що це в більшості випадків інтелектуальна робота. Під час вирішення юридичної справи юристу доводиться застосовувати загальні вимоги правової норми до конкретної життєвої ситуації шляхом прийняття відповідного рішення. Це передбачає необхідність прогнозування подальшого розвитку подій. Таким чином, слід відзначити, що окремі юридично значущі дії в професійній діяльності юриста вимагають від нього не лише інтелекту, а ще й бажання в душі бути юристом та допомагати людям. Тому, шановні студенти-майбутні юристи, запрошуємо Вас на практику до Місцевого центру для набуття певних навичок в роботі!»

Сумський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: м.Суми, вул.Покровська, 9/1

 

(вхід навпроти кінотеатру «Космос»), тел. 066 77 13 261, 098 38 06 938, 0542 66 51 08.