назад

Фахівці Коростенського місцевого центру та бюро правової допомоги продовжують роз`яснювати учасникам АТО їх права та пільги

01.03.2017 - zystrich ATO 321 лютого працівники Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели семінар для військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають на обліку в Коростенському міському центрі зайнятості.

Під час семінару присутнім роз’яснили функції Коростенського місцевого центру та Лугинського, Малинського, Народицького, Овруцького та Хорошівського бюро правової допомоги.

Також обговорили питання, які безпосередньо стосуються військовослужбовців та учасників АТО. Особливу увагу звернули на питання стосовно осіб, які належать до ветеранів війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, та гарантії їх соціального захисту» та порядок отримання статусу учасника бойових дій, інваліда війни та учасника війни. Не оминули увагою соціальний захист учасників АТО та пільги, які передбаченні законодавством. Присутні були вдячні за надану їм корисну інформацію.

01.03.2017 - zystrich ATO 4 01.03.2017 - zystrich ATO 5

23 лютого в приміщенні Лугинського відділення Коростенської ОДПІ ГУ ДФС у Лугинському районі Житомирській області за участі начальника відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян УПСЗН Лугинської РДА, головного спеціаліста сектору забезпечення інвалідів, ветеранів війни та праці УПСЗН Лугинської РДА, заступника начальника відділу правової інформації та консультацій Коростенського місцевого центру з надання БВПД Олександри Мельник, працівників Лугинського бюро правової допомоги відбувся семінар для учасників АТО. Під час семінару посадові особи УПСЗН довели до присутніх інформацію про соціальні пільги для учасників АТО.

01.03.2017 - zystrich ATO 1

Заступник начальника Лугинського бюро Ярослав Савчук розповів про судову практику стосовно виплат учасникам АТО до 6 травня 2016 року, фактично виплачених розмірах та розмірах, які передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

01.03.2017 - zystrich ATO 2

Також розповів про державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти для учасників АТО та їх дітей у вигляді: повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів; пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти; соціальної стипендії; безоплатного забезпечення підручниками; безоплатного проживання в гуртожитку.

Головний спеціаліст Лугинського бюро Олександр Левченко пояснив присутнім порядок отримання посвідчення учасника АТО. Після семінару фахівці бюро правової допомоги провели особистий прийом громадян.