назад
20.09.16

Експертний діалог щодо міжнародних практик у забезпеченні доступу до правосуддя та посилення правових можливостей відбувся у Нью-Йорку

2 den 2Учора, 19 вересня 2016 року, в Нью-Йорку (США) директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський взяв участь в експертному діалозі щодо міжнародних практик та ініціатив країн у забезпеченні доступу до правосуддя та посилення правових можливостей.

Захід пройшов у розвиток прийому високого рівня з нагоди першої річниці Саміту ООН зі сталого розвитку на тему “Досягнення цілей сталого розвитку для збалансованого зростання: забезпечення доступу до правосуддя для всіх”, що відбувся напередодні та співорганізатори якого є Фундації відкритого суспільства (Open Society Foundations, OSF) та Організація економічного співробітництва та розвитку (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD).

2 den

Експертне обговорення, у якому 19 вересня взяв участь директор Координаційного центру як один із ведучих учасників, мало на меті розглянути практичні аспекти реалізації ініціатив різних країн у забезпеченні доступу до правосуддя та посилення правових можливостей, основні практики відповідної роботи, що провадиться у цих країнах. Його учасники – правники-практики, які опікуються питаннями забезпечення доступу до правосуддя та безоплатної правової допомоги з різних країн, зокрема, Аргентини, Індонезії, Італії, Мексики, Південної Африки, США та України. В експертному обговоренні у діалозі взяв участь директор Програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов.

Відкрили експертне обговорення директор будапештського офісу «Ініціативи Відкритого суспільства з питань правосуддя» Заза Наморадзе та керівник відділу Урядових оглядів та партнерств OECD Мартін Фрост.

Обговорення стосувалося, зокрема, тем:

– Розуміння правових потреб різних груп населення (особливо, соціально вразливих) та здатності на них відповідати через розробку та впровадження відповідних правових сервісів. 
– Виокремлення моделей забезпечення сервісів правової допомоги, які «реально працюють» (успішні практики; ключові принципи у дизайні та реалізації таких практик; які національні підходи у вимірюванні ефективності таких практик тощо).
– Поширення кращих практик, зокрема, інтеграції забезпечення доступу до правосуддя та посилення правової спроможності у розробку національних політик збалансованого зростання та сталого розвитку, та ін.

2 den 2

Нагадаємо, 18 вересня в Нью-Йорку відбувся прийом високого рівня з нагоди першої річниці Саміту ООН зі сталого розвитку на тему “Досягнення цілей сталого розвитку для збалансованого зростання: забезпечення доступу до правосуддя для всіх”. Участь у заході взяла українська делегація у складі Міністра юстиції України Павла Петренка та директора Координаційного центру з надання правової допомоги Андрія Вишневського.

Захід мав на меті обговорення зв’язку між забезпеченням доступу до правосуддя та сталого економічного зростання країн. У рамках заходу відбулася панельна дискусія міністерського рівня, на якій представлено та обговорено досвід різних країн у забезпеченні доступу до правосуддя та політики посилення правової спроможності. Міністр юстиції Павло Петренко розповів про реалізацію ключових реформ у сфері юстиції в Україні та досвід забезпечення доступу до правосуддя в Україні, зокрема, через розбудову системи надання безоплатної правової допомоги та посилення правових можливостей на рівні територіальних громад.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter