назад

Фахівчиням Гуляйпільського бюро ніколи сумувати

741Для заступника начальника та головного спеціаліста Гуляйпільського бюро правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольги Куторницької та Дар`ї Самарської 2018 рік розпочався вдало та продуктивно. За короткий час роботи працівницями було проведено інформаційні та правопросвітницькі заходи, прийнято участь в робочих зустрічах, продовжено роботу з інформування про проект Мін`юсту «Я МАЮ ПРАВО» та поновлено роботу дистанційного пункту доступу в Гуляйпільському районному центрі зайнятості. 

       Так, 12 січня працівниці Гуляйпільського бюро правової допомоги завітали  до Гуляйпільського районного центру зайнятості та провели семінар на тему: «Соціальний захист безробітного». Учасники заходу задавали чимало запитань, найактуальнішими були питання, що стосувались  договірного права. Крім того, слухачам семінару були роздані буклети з інформацією, щодо можливості безкоштовного отримання правової допомоги громадянами міста Гуляйполя та Гуляйпільського району, роз’яснено положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», а також можливості та порядок отримання вторинної правової допомоги.

       Того ж дня, під час роботи дистанційного пункту доступу Ольгою Куторницькою були надані роз’яснення стосовно з наступних питань: оформлення права власності житлового будинку у відповідності до норм чинного законодавства, укладення додаткової угоди до договору оренди землі, розміру виплати орендної плати у відсотках за користування та продаж земельної ділянки, укладення депозитного та розірвання договору оренди землі, встановлення юридичного факту.841

       15 січня спільно з Гуляйпільським районним відділом з питань пробації працівники бюро провели правопросвітницький захід для осіб, які відбувають покарання на актуальну тему: «Захист свої прав при затриманні поліцейським». Заступник начальника Ольга Куторницька довела до відома присутніх осіб інформацію щодо поведінки під час затримання зі співробітниками поліції, про права водія, порядок складання протоколу за порушення правил дорожнього руху, огляду машини водія під час затримання та наголосили на основних принципах спілкування з поліцейським.

За отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх, тел: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13, ел.пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).