назад

Фахівці системи БПД Нікопольщини продовжують правопросвітницьку роботу

Наприкінці минулого тижня  юристки Нікопольського місцевого центру з надання БВПД  провели семінари для податківців та внутрішньо переміщених осіб.

Завідувачка сектору «Томаківське бюро правової допомоги»  Марина Штогрин під час зустрічі з працівниками  Центру обслуговування платників Томаківської ДПІ розповіла про те, що рівність прав і свобод громадян закріплена в Конституції України, а основний принцип недопущення дискримінації в нашій державі викладено в частині першій статті 6 Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні». Спікерка також загострила увагу присутніх на таких важливих питаннях:

  • як роботодавець може запобігти дискримінації;
  • алгоритм дій для особи, яка зазнала дискримінації на роботі;
  • що не вважається дискримінацією.

У свою чергу завідувачка сектору «Нікопольське бюро правової допомоги» Тетяна Половинцева зустрілася з представниками ВПО, розповівши їм про те яким чином  у період воєнного стану в Україні система БПД відповідно до Конституції України та ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» забезпечує права внутрішньо переміщених осіб на безоплатну правову допомогу й, зокрема, про державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги. Також у співпраці з релігійною громадою “Worship” під час видачі нужденним гуманітарної допомоги  вона надала індивідуальні юридичні  консультації  усім, хто їх потребував.

Наразі залишається особливо актуальним питання щодо відновлення документів на майно,  оскільки війна не закінчується й люди продовжують потерпати від її жахливих наслідків, втрачаючи іноді останнє та єдине, що в них було, – відзначає фахівчиня сектору «Нікопольське бюро правової допомоги» Тетяна Половинцева. – Під час таких зустрічей з внутрішньо переміщеними особами розумієш, наскільки людям потрібна наша допомога. Тож продовжуємо працювати та надавати правову інформацію  і актуальні консультації, не зважаючи на складну ситуацію в країні взагалі та у нашому  регіоні зокрема”.