назад

Фахівці системи БПД ознайомили в ігровій формі дітей з їх правами

Про права та обов’язки з маленькими громадянами нашої держави, які змушені були разом з батьками залишити свої домівки, втікаючи від війни та проживають наразі у гуртожитках, санаторіях, знайомились та розмовляли працівники системи безоплатної правової допомоги Вінниччини.

Не зважаючи на ситуацію, яка склалась у країні, діти мають право на безтурботне дитинство,  на відпочинок та розваги, розвиток, навчання, зайняття улюбленими справами (хоббі).

Зокрема, інформаційну годину для дітей, які разом з батьками, знаходяться наразі у місцях компактного проживання, провели фахівчині Козятинського місцевого центру Аліна Бондарчук та Марина Лавренюк.

Під час заходу працівники центру відмітили активність дітей та обізнаність правах, під час проведення опитування. Підлітки жваво обговорювали інтерактивні картки із зображеннями прав дітей, які закріплені у Конвенції ООН про права дитини: право на життя,  освіту, громадянство, ім’я, розвиток талантів, навчання, медичну допомогу тощо.

Не залишили поза увагою і обов’язки у сім’ї поговорили про правила, відповідальне ставлення до покладених обов’язків.

У ході гри, всі бажаючі, змогли долучитись до створення малюнку, під назвою «Єдина, квітуча і мирна Україна».

За підтримки партнерів Вінницької обласної наукової бібліотеки, фахівчиня Регіонального центрц з надання БВПД у Вінницькій області Анастасія Семенюк, відвідала літній табір відпочинку, щоб під час проведення інтерактивних ігор, малювання долоньок, розповісти про права дітей, зокрема на життя, освіту, медичну допомогу, тощо.
Понад 50 дітей, віком від 9-14 років прийняли участь у конкурсах, підготовлених працівниками бібліотеки та Регіонального центру. За активну участь отримали заохочувальні подарунки та листівки з контактною інформацію центрів правової допомоги.
На наступну зустріч, фахівці Регіонального центру запланували кінозал з показом мультфільмів.
Довідково: Переглянути відеосюжет із заходом, можливо за посиланням