назад
23.08.23

Фахівці системи БПД взяли участь у Літній школі тренерської майстерності

Фахівці системи БПД взяли участь у Літній школі тренерської майстерності щодо виявлення й реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), а також надання допомоги постраждалим.

Упродовж тренінгу фахівці з’ясовували основні поняття, ознаки, масштаби та форми СНПК, особливості таких справ, а відтак сформували алгоритм ефективного перенаправлення та надання допомоги постраждалим. Окрім того, присутні окреслили ключові етичні принципи комунікації з постраждалими. 

Система безоплатної правничої допомоги надає правову підтримку постраждалим від СНПК — зокрема допомогу із зверненням до поліції, призначає адвоката для представництва інтересів під час досудового розслідування і суду. 

«Тож для нас важливо не лише якісно та ефективно надати правничу допомогу, а й скерувати людину до інших інституцій, щоб вона отримала комплексну допомогу. Такі заходи дають можливість нам, як представникам цих інституцій, налагодити для цього ефективну взаємодію», — зазначає начальниця відділу забезпечення та моніторингу доступу до правової допомоги Аліна Заїка.

Довідково. Літня школа тренерської  майстерності створена у співпраці Національного агентства України з питань державної служби, Вищої школи публічного управління та проєктів міжнародної технічної допомоги: «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), ПРООН в Україні, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, ООН Жінки в Україні, Фонд доктора Денiса Муквеге, Проєкт ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем». 

Крім представників системи БПД участь у заході брали державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування.