назад

Фахівець Камінь-Каширського бюро правової допомоги допоміг Клієнту відновити втрачене свідоцтво про народження

Гречко Едуард ВасильовичДо Камінь-Каширського бюро правової допомоги звернувся Клієнт з метою встановлення факту державної реєстрації свого народження для відновлення втраченого свідоцтва.

Клієнт не міг відновити втрачений документ через відсутність актового запису про його народження. Звернувшись із заявою до відділу реєстрації актів цивільного стану про видачу свідоцтва про народження, Клієнт отримав відмову через відсутність підтверджуючих документів щодо батьків та щодо прізвища, присвоєного при народженні, оскільки архівні дані не збереглися.

Ковельським місцевим центром було прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги Клієнту та призначено головного спеціаліста Камінь-Каширського бюро правової допомоги Едуарда Гречка для представництва його інтересів у суді (наказ №40-Н від 15.02.2017).

Фахівець Бюро підготував позовну заяву про встановлення факту, що має юридичне значення.

Відповідно до статті 256 Цивільного процесуального кодексу України, суд розглядає справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку встановлення.

Рішенням Камінь-Каширського районного суду від 12.06.2017 позов задоволено. Встановлено факт державної реєстрації народження Клієнта та зобов’язано Ратнівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області поновити актовий запис про реєстрацію його народження.

Довідково:
Камінь-Каширське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Шевченка, 8, тел. (03357) 2-23-03, e-mail: kamin-kashyrske@legalaid.lt.ua
Ковельский місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел. (03352) 5-30-63, e-mail: kovel.volyn@legalaid.lt.ua