назад
30.03.18

Фахівець Маловисківського бюро правової допомоги відстояла інтереси клієнтки перед Маловисківським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України

01Начальник Маловисківського бюро правової допомоги Марина Кучеренко допомогла клієнтці, яка звернулась за правовою допомогою, відстояти її інтереси перед Маловисківським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України та зберегла пенсіонерці понад 7000 гривень.
7 квітня 2017 року до Маловисківського бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка З., з проханням надати їй правову допомогу щодо питання відшкодування переплаченої їй пенсії Маловисківським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України.
10 квітня 2017 року наказом №45 Голованівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, для надання правової допомоги громадянці З., було призначено начальника Маловисківського бюро правової допомоги Марину Кучеренко.
Вивчивши матеріали справи, фахівець бюро встановила, що з 2007 року клієнтка перебуває на пенсії. А 29 грудня 2015 року з’ясувалось, що в період з 1.01.2014 року по 30.11.2015 року пенсіонерці було здійснено переплату пенсії в сумі 7445 гривень. Працівники Маловисківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України запропонували клієнтці повернути вказані кошти, але вона не погодилась. Натомість Маловисківське УПФУ звернулось з позовом до Маловисківського районного суду, про стягнення з громадянки З. суми неправомірно виплаченої їй пенсії.
На підставі наданих клієнткою документів, Марина Кучеренко склала заперечення на позовну заяву Маловисківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області до громадянки З. про стягнення надміру виплачених їй коштів.
Статтею 1215 ЦК України передбачено, що не підлягає поверненню безпідставно набуті: заробітна плата і платежі, що прирівнюються до неї, пенсії, допомоги, стипендії, відшкодування суми, надані фізичній особі як засіб до існування, якщо їх виплата проведена фізичною або юридичною особою добровільно, за відсутності рахункової помилки з її боку і недобросовісності з боку набувача.
23.05.2017 року Маловисківський районний суд Кіровоградської області прийняв рішення про відмову Маловисківському УПФУ у задоволенні позову.
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ,  вул. Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73.
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. В. Бровченка, 33
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 1037
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.