назад

Фахівець Радехівського бюро провела заходи для педагогів та школярів

Busk shkola212 березня 2018 року начальник відділу Радехівського бюро правової домомоги Інна Дибайло проінформувала директора Кривецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Г. Романюк про важливість реалізації для педагогів та учнів напрямів діяльності у правовій освіті.

Також було роздано для розміщення школи інформаційні матеріали для вирішення проблемних питань, з якими стикаються діти та їх батьки.

14 березня 2018 року серед учнів 8, 9, 10, 11-х класів Павлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  І. Дибайло спільно з головним спеціалістом Служби у справах дітей Радехівської РДА Я. Яроцька, начальником Радехівського РВ з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції В. Предком, фахівцем з профорієнтації Радехівського центру зайнятості Н. Нискорода та інспектором ювінальної превенції капітаном поліції О. Христюк провели захід на тему «Захист дітей від усіх форм насильства».

Busk shkola3

Тема була обрана з урахуванням того, що нині серед школярів надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного дітьми одне до одного.
Так, щонайменше третина українських школярів були жертвами цькування з боку однолітків.

Метою стало не лише поширення положень законодавства щодо захисту жертв насильства, а й обговорення шляхів виходу із конфліктних ситуацій.

Крім цього, надано роз’яснення щодо відповідальності за вчинення насилля, а також проаналізовано основні статті Кримінального кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачають відповідальність за вчинення насильства.

Наприкінці діалогу усім присутнім роздано буклети «Освіта без хабара» та «Бюро правової допомоги Ваш юридичний провідник».

Того ж дня відбувся круглий стіл на тему: «Захист прав дітей» в Павлівській загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де взяли участь І. Дибайло спільно з Я. Яроцька, В. Предком, Н. Нискорода та О. Христюк.  

Захід мав на меті поглиблення співпраці між усіма структурами, що займаються питаннями дітей, сім’ї та молоді в Радехівському районі, а також вироблення алгоритму спільних дій для кращої реалізації та захисту прав дітей.

Busk shkola4

Зазначені заходи відбулися у рамках реалізації Всеукраїнського проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»