назад

Фахівець системи БПД взяв участь у круглому столі на тему прав людини

125559 грудня 2016 року у Дніпрі пройшов відкритий круглий стіл з питань реалізації і захисту прав людини та основних свобод. Ініціатором заходу виступили ГО «Соціальне партнерство» та об’єднання громадян «Лікувально-трудові майстерні для реабілітації інвалідів». Участь у круглому столі взяв головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Третього дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Едуард Абашія.

Фахівець центру розповів присутнім про роботу системи безоплатної правової допомоги, а також роз’яснив механізм дії Закону України «Про уповноваженого Верховної Ради України з прав людини».

Едуард Абашія зазначив, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини здійснює парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини та захист прав кожного громадянина на території України і в межах її юрисдикції. У своїй діяльності Уповноважений керується Конституцією України, законами України, чинними міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Спеціаліст наголосив на тому, що кожен громадянин може без обмежень і перешкод звернутися до Уповноваженого у порядку, передбаченому чинним законодавством. При зверненні до Уповноваженого не має привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними та ін.

Едуард Абішія зазначив, що спеціалісти системи БВПД можуть у разі потреби надати громадянам необхідну допомогу в складанні  такого звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Додатково фахівець центру розповів про зміст ряду прийнятих міжнародних документів, зокрема, «Загальної Декларації Прав Людини», «Міжнародного Пакту про громадянські та політичні права», «Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод», «Конвенцію проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання». 

Підсумком круглого столу  стало підписання меморандуму про співпрацю між Третім дніпропетровським місцевим центром з надання БВПД та підприємством об’єднання громадян «Лікувально-трудові майстерні для реабілітації інвалідів» і громадською організацією «Товариство громадян з особливими потребами «Соціальне партнерство». 

Нагадаємо, що Третій дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Січових Стрільців, буд.90

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.