назад

Про актуальні питання посилення правової спроможності територіальних громад йшлося під час круглого столу в Середино-Буді

ShM 2016 12 15 krugli stol Seredino Buda 515 грудня на базі  Середино – Будської районної державної адміністрації  відбувся круглий стіл  на тему «Актуальні питання посилення правової спроможності територіальних громад» за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олени ДЕМЧЕНКО, директора Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Миколи ГУДІМИ, працівників

відділу «Середино-Будське бюро»  голови Середино-Будської районної державної адміністрації Ірини ЗАПЛАТКІНОЇ, голів сільських, селищних рад, а також представників відділів та управлінь райдержадміністрації.

Головною метою заходу стало поглиблення співпраці  районної влади  та Середино-Будського бюро правової допомоги щодо підвищення правової спроможності Середино-Будської територіальної громади.

В ході круглого столу директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена ДЕМЧЕНКО виступила з презентацією «Актуальні питання посилення правової спроможності територіальних громад Сумщини». Олена ДЕМЧЕНКО показала новий етап у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населенняознайомила присутніх з першочерговими завданнями бюро правової допомоги, метою, функціями бюро правової допомоги та їх значенням для територіальних громад.

ShM 2016 12 15 krugli stol Seredino Buda 1

Директор місцевого центру Микола ГУДІМА виступив на тему: «Отримання безоплатної правової допомоги – доступно кожному». Микола ГУДІМА  розповів про діяльність бюро правої допомоги як структурного підрозділу місцевого центру.

 «Бюро правової допомоги – це місце, де кожен мешканець відповідної територіальної громади має можливість  скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати фахову безоплатну правову допомогу», – зазначив директор місцевого  центру.

ShM 2016 12 15 krugli stol Seredino Buda 4

Упродовж заходу присутні обмінювалися думками щодо того, як залучити громаду до процесу якісних змін, як протидіяти корупції, вирішувати спори без суду та посилювати правові можливості вразливих верств населення, як врегульовувати правові питання без юристів, як долати бюрократичні бар’єри, адміністративні та фінансові перешкоди та створювати сприятливі умови для реалізації правових можливостей та рівного доступу до правосуддя.

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена ДЕМЧЕНКО наголосила на важливості проведення подібних заходів.     «Обговорення питання щодо підвищення правової спроможності представникам територіальних громад разом з представники місцевої влади, дає можливість ознайомитися із досвідом і виробити позитивну практику налагодження тісних партнерських зв’язків задля підвищення правової поінформованості представників органів», – акцентувала увагу  Олена ДЕМЧЕНКО.

ShM 2016 12 15 krugli stol Seredino Buda 3

Результатом круглого столу стало досягнення домовленостей щодо поглиблення співпраці з метою підвищення правової спроможності територіальної громади.

В цей же день відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олени ДЕМЧЕНКО та голови Середино-Будської районної державної адміністрації Ірини ЗАПЛАТКІНОЇ. В ході робочої зустрічі сторони обговорили питання розвитку безоплатної правової допомоги та перспективи роботи «Середино-Будського бюро правової допомоги».

Голова Середино-Будської районної державної адміністрації  Ірина Заплаткіна висловила  своє задоволення тим, що безоплатна правова допомога стала ще ближчою для жителів, та пообіцяла, що органи місцевого самоврядування тісно співпрацюватимуть з бюро та надаватимуть усіляку підтримку.